Dtum
Login with Facebookk
1916 | Június

A csirág

Most, amikor minden csirág nyilik, - mondja a műdal. Most van a szezonja a spárgának, minden vendéglői étlapon ez a legjutányosabb eledelek egyike és a háztartásokban is ezt pusztitják ma tömegesen.

 

A csirág igen érdekes növény, érdekes alakja van és kitünő ize. És daczára annak, hogy ma mindenki csirágot fal, illedelmesen alig tudja valaki enni. Meglehetősen rejtélyes dolog ugyanis, miként veendő késre, villára, hogy kell azt csinálni, hogy le ne potyogjon az eszczeigről, hogy szabad-e kézbe venni, hogy a megsántulás elkerülése végett csak felét szabad-e leharapni. vagy egyáltalán e szivaralaku gyümölcsnek melyik végére gyujtson rá az ember.

 

Mint szerkesztőségünk megállapitja, a csirág fogyasztása tekintetében nincsenek egységes megállapodásai az ugynevezett elegáns étkezőknek. Az evés három művészét kérdeztük meg e dologban s ők a következő különböző dolgokat proponálják:


1. Kössük az egyik spárgát a másikhoz, hogy ugynevezett spárgalánczot alkosson és torkunkon keresztül igy bocsássuk le a gyomorba.
2. Vegyünk ügyesen két-két ujjunk közé a csirágszálat, nyissuk ki a szánkat és ügyesen hajlitsuk bele.
3. Csak a vajas zsemlyemorzsát szabad megennünk, a csirágot okvetlenül a tányéron kell hagyni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98