Dtum
Login with Facebookk
1916 | Március

Robbanás a wöllersdorfi lőszergyárban

Márczius 16-án a wöllersdorfi császári és királyi lőszergyárban robbantó gyutacsok átvétele alkalmával baleset történt. Az a helyiség, a melyben ez a munka folyt, részben elpusztult.

 

Az a munkás, a ki a gyutacsok átvételével volt megbizva, valószinüen elejtett egy gyutacsot, a melynek fölrobbanása következtében több abban a helyiségen volt robbantó gyutacs nagyrészt szintén fölrobbant és ennek következtében négy ember életét veszítette.

 

Ezt a balesetet nemrég egy másik hasonló előzte meg, a melyet az idézett elő, hogy egy munkás elcsuszott és egy gyujtóanyaggal megtelt ládának esett. Ez alkalommal sajnálatos módon a szenvedett sebesülés következtében öt ember vesztette életét. Az a hir volt elterjedve, hogy oly robbanásról van szó, a melynél emberek százai vesztették életüket. Tényleg azonban a baleset alkalmával, nem tekintve azt, hogy a föntebb leirt módon néhány ember életét vesztette, csak kisebb tűz keletkezett, a melyet hamarosan eloltottak és a mely a legcsekélyebb forgalmi és üzemi zavart sem idézte elő.

 

Hasonló baleset az oly nagyarányu és a legfelsőbb fokra fokozott robbantóanyag-gyártás és földolgozás mellett teljesen elkerülhetetlen, a lövőszerrel való ellátás nézőpontjából azonban nincs jelentősége.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98