Dtum
Login with Facebookk
1916 | Szeptember

Az MTK Bécsben

MTK – WAF 4:1 (1:1)

Hütteldorf, 4000 néző. Linnich bíró sípjelzésére a következő csapatok álltak sorompóba: MTK: Kossuth – Kovács I., Csüdör – Kovács II., Kertész II. Vágó Windler, Schaffer, Konrád II. Schlosser, Szabó.
WAF: Grundschober – Hofbauer II. Levitus, Sedlacek. Riebe. Cargnelli – Stürmer, Heinzl, Neubauer, Hofbauer I., Pack.

Erős szél és nap ellen kezd az MTK, támadása a 2. p-ben kornert eredményez. Igen erős hullámzó játék következik. Schlosser a 12. p.-ben megsérül és csak 10 perc mulva tér vissza. WAF kornerét Kossuth védi. A 23. percben a kapuelőtti kavarodásban Hofbauer I. helyezett gólt lő. Erre az MTK belefekszik a játékba és a következő percben Schaffer kiegyenlít.

Veszélyes támadásokat vezet az MTK, mely három kornert eredményez, Schlosszer lövése is csak hajszálnyira kerüli el a kaput. A második félidőben mindkét csapat gyönyörűen játszik. A vezető gólt kornerből, Schlosser gyönyörű fejesével éri el az MTK. A WAF durvaságokkal akarja pótolni a kiváló belső trió technikai felsőbbségét, a melyre helyenként az MTK is reagál.

Hűsítőleg hat az izgatott kedélyekre Schaffer gyönyörű 3. gólja. Ismét magas színvonalú játék, melyből a WAF is kiveszi részét, de az MTK védelem mindent ment. A 39. percben Konrád II. áttöri magát a védelmen. Schlosserhez passzol, a ki a labdát védhetetlenül a kapuba vágja. A WAF még néhányszor veszélyesen támad eredmény nélkül. A mérkőzésről elmondhatjuk, hogy azt a nagyobb klasszisu csapat nyerte meg.

A három belső csatár szemkápráztató stílusban játszott. Igen jó volt Kovács II. kívüle Kertész II. és Vágó. A WAF-ban jó volt Grundsober, a gólokat nem védhette. Kiváló és tulerélyes volt Sedlacek és Riebe, Stürmer, Heinzl és Neubaer szép lövései néhány kellemetlen meleg percet szereztek az MTK-t ünneplő publikumnak.

MTK – WSC 3:1

Bíró Taffel Miksa. Pöstyénben a katonai állomásparancsnokság rendezésében az erdélyi menekültek javára zajlott le a mérkőzés 2000 főnyi lelkes közönség jelenlétében. A harmadik percben Müller fejes gólja a WSC-ot juttatta vezetéshez.

 

A 16. p-ben Révész kiegyenlített, a 20 p.-ben Singer érte el az MTK vezető gólját, a 30. p.-be Csontos a harmadik egyben a nap legszebb gólját lövi. A második félidőben a WSC állandóan támad, de Szalai kitűnő védőjátékán minden támadásuk megakad. Kívüle Révész volt kitűnő. A WSC-ben Beck és Müller voltak a legjobbak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98