Dtum
Login with Facebookk
1915 | Október

MTK – WAC 3:1 (1:1)

Hungária-ut. 3000 néző. Bíró: Yaffel Miksa.
Szombaton este az MTK csapatának vagy négy játékosa betegség és elhalaszthatatlan elfoglaltság miatt távolmaradását jelentette be a mai mérkőzésről, ami a jó hírnevű bécsi csapattal szemben teljesen aláásta az MTK győzelmi esélyét.

Az MTK intézőjének azonban mégis sikerült mára Konrád II. és Kemény III. kivételével, akiknek helyét Kemény I. és az ifjusági Weisz foglalták el talpra állítani a csapatot, a mely fölötte értékes győzelmet aratott a WAC-on.

Az MTK mindvégig oly élvezetes, változatos és izgalmas játékot produkált, amely becsületére vált volna legkomplettebb csapatának is. A mi a kissé megzavart csapatfelállítás egységességéből hiányzott, azt klasszikusan pótolta az egyéni képességekbe vetett bizalom.

Minden ember védett és támadott és nem hagyott kihasználatlanul egyetlen labdát sem. És ebben az egyéni játékban impozáns módon emelkedett ki Schaffer balösszekötő kiváltságosan nagy játéktudása.

Páratlanul leleményes taktikája és bámulatos labdatechnikája, amellyel az őt kitűnően megértő balszélső Szabó révén a támadásokat elő tudta készíteni, teljes mértékben igazolta a mult vasárnapi magyar-osztrák mérkőzésről írt kritikánkban Schafferről tett megjegyzésünket. A középcsatár helyén való szerepeltetése nemcsak a csapat gólképességét növeli, de nagyszerű labdaosztással állandóan frontban tudja tartani a támadást.

A mai mérkőzést határozottan Schaffer nyerte meg. Szabó nagyszerűen alkalmazkodott hozzá és állandó fejlődése jogossá teszi az MTK reménységét. Kertész II. gólt nem lőtt ugyan, de az ő lövései foglalkoztatták legsűrűbben az osztrák kapust. Winkler jobbszélső hasznos és tartalmas játékával tűnt ki.

A halfsorban Nyul a centerhalf helyen különösen az első félidőben helyezkedett jól. Mintha a középcsatár szerepet is magára vállalt volna, oly szépen osztogatta a labdákat. A szélső halfok és a közvetlen védelem derekas munkát végzett. Szívesen említjük meg Rendes kifogástalan játékát.

A bécsi csapatban kevés ismert játékos van és inkább fiatal erőkkel próbálkoztak. Különösen a védelemben, ahol csak Schlosser balhátvédet ismerjük. Ellenben kitűnő együttest alkot a Steyskal, Friedheim, Studnicka, Heinlein és Höckből álló csatársor.

A WAC mintha egyöntetűbb játékot produkált volna mint az MTK, amelynek eredményessége azon akadt fenn, hogy az utolsó pillanatban a résen álló magyar védelem az akciók befejezését megakasztotta.

A fair mérkőzés folyamán körülbelül egyenlően oszlott meg a támadás ereje a WAC és az MTK közt és mindkét kapusnak gyakori foglalkoztatása folyton ébren tartotta a közönségben az izgalmat.

A vezető gólt Shaffer éri el a 23. p.-ben. Winkler gyönyörű ballábas beadásából, a melyet a 32. p-ben Heinlein Studnicka előreadott labdájával egyenlít ki. A II. félidő 12. p-ben Schaffer remekül helyezett lövéssel szerzi meg a vezetést és öt perccel rá Kemény I. Szabó beadását értékesíti góllá.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A WAC csapata Az MTK csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98