Dtum
Login with Facebookk
1917 | December

A Dunagőzhajózási uj igazgatója

A Dunagőzhajózási Társasággal kapcsolatban az utóbbi időben dicséretre méltó tények valóban nem kerültek a nyilvánosság elé.

A dunai hajózásnak mindig ósdi ás kezdetleges szerve volt a Dunagőzhajózási (itt nemcsak a legutóbbi Zrinyi-féle katasztrófára gondolunk), ez a társaság mindig csak amolyan másod, sőt tizedrendű módon bonyolította le a dunai forgalmat és egyetlen szerencse, hogy a magyar állam illetékes köreiben hamar tudatára ébredtek annak, hogy ez az osztrák vállalat nekünk Magyarországnak maradi és kicsinyes.

Az állam ezért azon volt, hogy a dunai hajózásnak minden olyan ágát, amely az állammal némi kapcsolatban van, a minden izében modern szellemű Magyar Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaságra ruházza és a Dunagőzhajózási ilyen módon csak másodrendű szerepet tölt be nálunk Magyarországon.

Az osztrák társaság valószínűleg ezt a másodrendűséget akarja elsőrendűvé avanzsáltatni most, amit abból következtettünk, hogy egy igen sokoldalu és pénzügyi körökben előnyösen ismert szakférfiut, Vas Ferenc udvari tanácsost nevezte ki a Dunagőzhajózási Társaság magyarországi igazgatójává.

Vas Ferenc eddig az Első Magyar Iparbank elnöke volt, ezt megelőzően pedig a Kereskedelmi Bank és Unióbank szolgálatában állott s mindenütt elismerésre méltó tevékenységet fejtett ki. 

Közgazdasági körökben nagy rokonszenvvel fogadják Vas Ferenc kinevezését és bíznak abban, hogy a Dunagőzhajózási Társaság megrokkant szervezete általa ismét friss erőre kap.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98