Dtum
Login with Facebookk
1917 | Július

Német városokat bombáztak ellenséges repülők

A Magyar Távirati Iroda jelenti Berlinből:
Nyugati harctér Rupprecht trónörökös hadcsoportja: A tengerparton, a Ypern és Wytschaete szakaszon, valamint Lensnél és a Somme és Oise között váltakozó erejü volt a tűzharc. Mig Yperntől keletre angol felderítő osztagainknak St.-Quentintől északnyugatra és nyugatra sikerült foglyokat beszállítani.


A német trónörökös hadcsoportja: A franciák naphosszat tartó tüzérségi hatás után estefelé Cernytől keletre jelentékeny erőkkel támadásra nyomultak előre. Rohamuk tüzünkben és kézigránátharcban sulyos veszteségükkel összeomlott. Hasonló kudarccal végződött éjjel több előretörésük a La bonellei majortól délre és Aillestől délnyugatra huzódó árkaink délre és egy ellenséges tábori őrsön rajtaütni ellen. Rohamcsapatainknak sikerült a mennejeanni majornál,a laon-soissonsi országuttól délre egy ellenséges tábori őrsön rajtaütni. A Champagne nyugati részén a Cornillet-hegyen tegnap reggel a franciák egy másik támadását utasítottuk vissza. A Maas balpartján az ágyutüz ester nagy hevességre fokozódott. Éjjel a 304-es magaslaton és a Mort Homme nyugati lejtőjén erős francia támadások következtek. Az ellenséget visszavertük. Egyes árokrészekben még folyik a harc.


Albrecht württembergi herceg hadcsoportja:
A lotharingiai sikon időnkintk feléledő tüzelésen és a rajna-rhonei csatorna mellett folyt sikeres előtéri harcon kivül lényeges esemény nem történt.
A julius 6-ról 7-re virradó éjjelen az arcvonal közelében történt bombavetéseken kivül német terület ellen is intéztek légi támadásokat.
Ellenséges repülők a westfáliai iparkörzetben Trierben és környékén, továbbá Mannheimra, Ludwigshafenre és Rodalbenre összesen több, mint 100 gyujtóbombát hajítottak.
Erre julius 7-én reggel egyik repülőrajunk megtámadta Londont. Délelőtt 11 óra körül a Themse melletti dokkokat, továbbá a kikötői és raktárépületeket bőségesen bombázták. Gyujtó és robbanó hatást állapítottunk meg. A védekezés céljából felszállott angol repülőgépek egyikét London fölött lelőttük.


Az Anglia keleti partján fekvő Margatera is hajítottunk bombákat.


Valamennyi repülőgépünk visszatért egynek kivételével; ez a nyilt tengeren volt kénytelen leszállni, ahol tengeri haderőink már nem helyezhették biztonságba.


Az arcvonalon folyt légi harcokban és védőtüzelés folytán az ellenség tegnap kilenc repülőgépet veszített. Ezek egyikét Wolff hadnagy lőtte le, aki ezzel 33. légi győzelmét aratta.


Keleti harctér Lipót bajor herceg vezértábornagy harcvonala: Böhm-Ermolli vezérezredes hadcsoportja: A Strypa és a Zlota Lipa közti harcmezőn az oroszok az előző nap hiábavaló veszteségei után nem ujíthatták meg támadásukat. Ma reggel egy tüz-előkészítés nélkül intézett támadásuk Zborownál sulyos veszteséggel összeomlott. Stanislau mellett tegnap és ma reggel folyt a harc. Itt osztrák-magyar ezredek közelharcban több orosz hadosztályt vertek vissza, amelyeknek megsemmisítő tüzünktől meggyérített rohamhullámai állásainkig előrenyomultak. Huta mellett a Bstrzicza – Solotwinska felső völgyében is visszavertünk egy orosz támadást.
A keleti arcvonal többi hadseregénél a harci tevékenység mérsékelt korlátok közt maradt.


A macedoniai arcvonalon a helyzet változatlan.
(Wolff-ügynökség)

Ludendorff,  első főszállásmester.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98