Dtum
Login with Facebookk
1917 | Október

Az FTC Prágában: Slavia – FTC 5:2

Mult vasárnap a cseh fővárosban járt az FTC csapata s ott a Sláviától 5:2 arányban vereséget szenvedett. A mérkőzés hellyel-közzel botrányba fult, aminek oka részben a mérkőzés cseh birájának pártossága, de részben a magyar csapat egynéhány játékosának, elsősorban Nagyhegyinek fegyelmezetlen magatartása volt. A mérkőzésről a bécsi Fromdenblatt az alábbi beszámolót adta.

A játék kellemetlen benyomást hagyott hátra. A magyarok a protestálást illetően Prágában még soha nem tapasztaltat produkáltak. Fegyelmezetlen viselkedésükre a koronát akkor tették fel, amidőn hét perccel a befejezés előtt egyik játékosuk ugy megsértette a bírót, hogy az kénytelen volt a játékból a sértegetőt kizárni.

A magyarok a kizárt játékossal szolidárisnak vallották magukat és ők is elhagyták a játékteret. Már a játék elején, maikor a Slávia első, mindenesetre nem egészen tiszta gólját lőtte, levonultak, de rövid tárgyalás után ismét visszajöttek. Most azonban vonakodtak, hogy ugyanazon bíró vezetése alatt folytassák a játékot.

Hogy a csoportosuló közönséget megnyugtassák, a Slávia a mérkőzés vezetésére Kosek régi tagját kérte fel, ami szintén nem helyeselhető eljárás. A vendégek teljesítménye éppen hogy gyenge közepesnek mondható.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98