Dtum
Login with Facebookk
1918 | Július

Japánok harca Szibériában

Genf, julius 28.
A Petit Parisien szerint a Nikolszktól északra lefolyt harcban japán elemek, amelyeket hetekkel ezelőtt, még mielőtt a japán-amerikai egyezményt megkötötték. Vladivosztokban hagytak, valamint Indokinából és Indiából érkezett francia és angol elemek vettek részt.


Amsterdam jul. 27.
A Reuler ügynökséget hivatalosan felhatalmazták annak kijelentésére, hogy a moszkvai Izvesztiának az az állítása, hogy Japánt a háboruban való részvételért holland gyarmatokkal fogják kártalanítani, minden alapot nélkülöz. Az entente Japánnak a háboruban való részvételéért soha sem tett ilyen kompenzációs javaslatot.


Állítólag aggasztó helyzetbe került a német déli hadsereg

Washington, jul. 27.
( Reuter.) March tábornok közli: Gyakorlott amerikai csapatok érkeztek most Franciaországból Olaszországba. Az Aisne Marne-i harcvonal menti hadműveletek következtében a németek most 11 mérfölddel messzebb állanak Paristól. A szövetségesek harcvonala 10 mérföldel megrövidült. Az angoloknak a Reimstől nyugatra való előhaladása a németeket délen aggasztó helyzetbe hozta.
Baker hadügyi államtitkár később a szenátusban kijelentette, hogy a katonai bizottság várakozása szerint a júliusban szállítandó csapatok száma 300.000-re fog menni. Egészben 1.250.000 embert szállítottak Franciaországba.


Súlyos támadás Calais ellen
Bern, jul. 27
.
A Progrés de Lyon jelenti Párisból; Calisnak bombázása a vasárnapról hétfőre virradó éjjel rendkívül súlyos volt és igen nagy anyagi kárt okozott. 27 polgári személy meghalt. Ez volt a legsúlyosabb bombázás, amely Calaist eddig érte.
( M T. I.)

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Japánok Szibériában
Tánczos G. Károly

Az Orosz Birodalom és a szentpétervári bolsevik hatalomátvétel után Japán és az Egyesült Államik szövetkeztek. A szibériai beavatkozás során japán és amerikai csapatok érkeztek Oroszországba Alekszandr Kolcsak Fehér Mozgalmának megsegítésére a bolsevikok ellen. A Császári Japán Hadsereg eredetileg 70 ezer katonát kívánt küldeni Szibériába, hogy elfoglalják a Bajkál-tótól keletre fekvő területeket.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A nyugati front 1918 nyarán Repülőgépek Calais-nál Bombák robbanása Calais-nál
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98