Dtum
Login with Facebookk
1919 | December

III. ker. – MAFC 2:0 (1:0)

Hungária – uti pálya. – 15000 néző, - Bíró: Békés Mór.
A műegyetemi csapat mintegy másfél hónap után első vereségét volt kénytelen elszenvedni. Oka ennek nemcsak az, hogy Ernst hátvédőjük helyén tartalékkal voltak kénytelenek felállítani, hanem nyilvánvaló balszerencséjük.

A III. kerületiek vezető gólját ugyanis a MAFC-nak többször volt alkalma kiegyenlíteni, azonban a MAFC csatárok lövései a kapufáról pattannak le. Ehhez járult még az, hogy a III. ker. második gólja határozott offside helyzetből esett az igazságtalan gól teljesen visszavetetette a csapatot, mely az ilyen gólarányú vereséget semmi esetre sem érdemelte meg.

A mérkőzésre a vívók csapata Hönicz I. nélkül állt fel, a főirányítójuk nélkül nem mutatták a szokott formát. A győzelemre mai játékukkal alig szolgáltak rá. A csapatban egyedül a halfsor és Brauer I. centerjátéka emelkedett ki, míg a két hátvédtől a MAFC bátran győzhetett volna.

A játék első perceiben a MAFC erősen támadta a Vívó-kaput, de eredménytelenül. Később a Vívók kerülnek fölénybe s Kosvár és Ginarry hibájából Hönich a vívók első gólját lövi. A MAFC kétségbeesetten támad, de lövéseiket nem kíséri szerencse. Félidő 1:0

A második félidőben is erős harc folyik. A 12. percben Brauer I. offside helyzetből indulva passzol balszélre, a szélső lő és a kapufáról lepattanó labdát a szintén offsiden álló Hönich berúgta. Ez a gól természetesen letöri a műegyetemieket, akik most már csak a további gólok megakadályozására törekszenek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98