Dtum
Login with Facebookk
1919 | Május

FTC – MTK 0:0

A husvéti mérkőzések ezúttal csalódást keltettek. A program, melyet nagy előkészületek és hosszas megbeszélések után állítottak össze, nem volt vonzó és nem is elégítette ki a sportközönsége.

Kivétel csak az FTC – MTK találkozása volt, mely mintegy tizennyolcezer főnyi nézőt vonzott az Üllői-úti pályára, de kielégíteni az sem tudta a nézőket. Igaz, ebben nagy része volt a kellemetlen szeles időjárásnak is, mely alaposan megnehezítette, sőt olykor lehetetlenné tette a szép kombinációkat.

Az első félidőben az MTK volt a jobbik és többet támadó csapat; másodikban az FTC. vette ki a részét jobban a veszélyesnél veszélyesebb támadásokból. Érdekes, hogy mindkét csapat akkor játszott jobban, amikor szél ellen kellett küzdenie. Az MTK ezúttal is Schlosser és Orth nélkül játszott és alaposan meg is érezte mindkettő hiányát.

Schlosser nélkül a csatársorban nem volt erő és lendület, az Orth helyén játszó Weisz mellett pedig az FTC. csatárai úgy húztak el, ahogy akartak. Itt volt az MTK sebezhető pontja és ha az FTC. ezt korábban felfedezi, fölénnyel megnyerhette volna a mérkőzést. Feldmann ezúttal jó volt és nagy része van benne, hogy az MTK nem kapott gólt.

A fedezetsor az első félidőben hibátlanul dolgozott, a másodikban azután kifulladt, mert kimerítette az első félidőbeni szélellenes játék. Csak Kertész II. bírta fáradhatatlanul. A csatársor, mint már jeleztük, erélytelen volt és nem igen törte magát a labdák után. A jó helyzeteket a késlekedéssel mindig elszalasztották és emellett Braunra keveset játszottak.

Kropacsek különösen azzal tüntette ki magát, hogy Payer tizenegyesét bravurosan kivédte.
Kellemes meglepetést keltett az FTC-nek nagyszerű formája. Szamosy kitűnően védett, a két hátvéd pedig sziklaszilárdan verte vissza a legveszélyesebb támadásokat is. Payernek különösen szabadrúgásai jelentenek veszedelmet az ellenfelére.

Igen jól dolgozott a fedezetsor, melyben ezúttal Wilheim játéka emelkedett ki. A fedezetek nemcsak a védelemben, de a támadásban is jól állták meg helyüket. A csatársor és egyben a mezőny legjobb embere Nemes volt. Kár, hogy az első félidőben elhanyagolták.

Jó napja volt Tóthnak is, aki néhány szép lövést menesztett az MTK kapuára. Pataky még nem a régi, de azért hasznosan játszott. Kétségtelen, az FTC. sokkal jobban mozgott, több lendülettel és hévvel játszott s kis szerencsével megnyerhette volna a mérkőzést.

A két csapat így állott fel:
MTK: Kropacsek – Feldman, Weisz – Kertész II., Nyúl, Vágó – Braun, Konrád II., Nagy, Schaffer, Szabó
FTC: Szamosy – Wiener, Payer – Blum, Medgyesy, Wilheim – Bódis, Tóth, Pataky, Gansl, Nemes

Kezdetben mindkét csapat elfogultan, óvatosan játszik. Különösen az MTK, szél ellen küzdve, látszik elfogultnak. Az FTC. támad, de játéka eleinte veszélytelen és csak a Payer kapura irányított szabadrugása fenyegeti az MTK-t. De frontba jön az MTK is és Schaffer lő. A labda a kapu fölött visít tovább. Hosszabb középjáték után kornerhez jutnak a kék-fehérek, mely Schaffer túlmagas fejesével nyer befejezést.

A következő percben már ismét az FTC. támad. Pataky átadását Tóth szépen lövi, de a labda a háló mellé kerül. Ismét az MTK jut támadáshoz és kornert ér el, majd egy veszélyes lerohanást Braun elhibáz. Még több veszélye helyzet alakul ki az FTC. kapuja előtt, különösen Nagy lövése látszik kritikusnak, Szamosy azonban bravúrral elfogja a labdát.

Gansl az FTC. következő támadásánál közel az MTK kapu előtt Feldmann összeütközik és térdben megsérül. Ezután ismét az FTC. kerül veszélyes helyzetbe. Konrád II. azonban tiszta helyzetben hibáz.

A második félidő is FTC. támadással kezdődik, melyből a zöld-fehérek több kornert érnek el és Tóthnak egy gyönyörű lövése hajszálnyira sivít a kapu fölött. Ezután az MTK jut kedvező helyzethez és Braun lő veszélyesen a kapura. Feldmann hibája folytán az FTC. ismét támadáshoz jut, de a csatárok elrontják a kínálkozó alkalmakat.

Az FTC. most észreveszi, hogy az MTK védelme a baloldalon könnyen sebezhető és ettől kezdve Nemesre játszik, aki ügyesen ki is használja az alkalmat és elég sűrűn hagyja faképnél a tehetetlen hátvédet. Közben egy ártatlan labda Feldmann kezére kerül, de a bíró nem ítél tizenegyest. Ugyanez az eset még egyszer megismétlődik és a bíró akkor sem hajlik a követelésre.

Több FTC. szabadrúgás után az MTK is támad, majd ismét az FTC. kerül frontba, amikor Kertész II. az MTK kapu előtt földön fekve kézzel tolja el a labdát. Tizenegyes! A közönség Payert kiabál és nagy számban tódul a kapuhoz, hogy egészen közelről legyen tanuja a gólnak.

Feszült várakozás után Payer lő, de Kropacsek fényes bravúrral kivédi a labdát, mely kezéből kipattan éppen Tóth lába elé. Kropacsek macska módjára utána gurul és még kellő időben másodszor is elfogja.

Veszélyes helyzetbe jut nemsokára az FTC is. Nagy és Konrád szabadon állanak, csak Szamosy van már előttünk, de elszalasztják a pompás gólhelyzetet. Az FTC-nek is kínálkozik egy jó alkalom, Nemes szép beadását azonban Pataky kapásból a kapu mellé lövi.

A félidő hátralevő része az FTC. határozott fölényében, de eredmény nélkül telik rá.
A mérkőzést Gerő Ferenc vezette kétségtelenül sok jóakarattal, mindazonáltal a közönség nagyobb része bíráskodásával nem volt megelégedve. Tény, hogy egy-két offsidet és handset elnézett.

A nagy kérdés tehát, hogy melyik a jobb csapat, az eredmény után ítélve, továbbra is nyitva maradt és bizonyára csak május 25-ikén fog eldőlni, amikor a bajnokságban újra találkozik a két csapat. Egyet azonban már most leszögezhetünk, hogy az FTC. esélyei – látva hétfői kitűnő szereplését – elsőrangúak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az FTC kornerrúgása az MTK ellen (Bódis és Pataky erősen veszélyeztetik az MTK kapuját) Az FTC védelem megakasztja Konrád II. és Schaffer támadását MTK támadás az FTC kapuja előtt Kropacsek kifutással leszereli az FTC csatárok támadását
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98