Dtum
Login with Facebookk
1920 | Április

A napsugár pótlása - Kvarclámpa

Ujabb megállapitások szerint, a magaslati gyógyhelyeken a napsugarak gyógyitó hatása nem a hő- és fénysugarakban van, hanem az úgynevezett kémiai (hideg) sugarakban, amelyek különböző betegségekben, amilyenek a csont-, bőr-, mirigybántalmak stb. meglepő eredménnyel alkalmazhatók.

Ezek az úgynevezett ibolyántúli sugarak, mert a Nap spektrumában az ibolyán túl jelentkeznek s mélyföldön azért nem érvényesülnek kellően, mert a vastag légrétegen való áthaladás alkalmával elnyeletnek. Ez a magyarázata annak az ismert jelenségnek, hogy a magaslati gyógyhelyeken a napfénnyel való kezelés még télen is nagyobb eredménnyel jár, mint a mély fekvésü helyeken még a legforróbb nyáron is.

Most azután olyan fényforrást állitottak elő, amely az ibolyán túli sugarakat nagy mértékben tartalmazza és amellett könnyen kezelhető. A készülék egy lámpából áll, amelynek olvasztott kvracból készült, légmentes, átlátszó csövében a higanygőzöket villamáram hozza izzásba. Állitólag az e lámpából kiáradó sugarak épp oly kémiai hatást fejtenek ki, mint a magaslati gyógyhelyeken a napfény.

Ma már annyira tökéletesitették ezt a készüléket, hogy bárhol könnyen kezelhető a különféle bőrbajoknál, de némely bélbetegségeknél, sőt női bajok bizonyos eseteiben is kiváló eredménnyel próbálták ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98