Dtum
Login with Facebookk
1920 | Július

Uj fővárosi adójavaslatok

A főváros bevételeinek szaporitására uj, különleges adók életbeléptetését tervezi.
A jövedelem gyarapitására vonatkozó javaslatokat most dolgozza ki a pénzügyi osztály. Ezek között szerepel elsősorban a tőzsdeadóra vonatkozó javaslat, amellyel a tőzsdei jövedelmet akarják megadóztatni. Ez az adó nem uj, amennyiben még 1917-ben merült fel az ilyen irányu terv. 

Ugyancsak most folynak a tárgyalások a szállodai adó életbeléptetéséről is, amely a luxus-szállásokat akarja adó alá vonni. A szállodai adó csak a luxus-szállásokra fog kiterjedni, nem érinti a butorozott szobákat, valamint azokat a szállodai lakásokat, amelyeknek bére napi 40 koronánál kevesebb.

Szó van még a számlaadó behozataláról is, amely tulajdonképpen a folyószámlák és takarékbetétkönyvek megadóztatása volna olyképpen, hogy a kirótt összegeket városi bélyegjegyekben kellene lefizetni.

Ezenkivül a városi illetékek általános felemelése is tervbe van véve. Számos olyan hivatalos eljárás van ugyanis, amely városi illetékek alá tartozik: igy többek közt a mérnöki eljárás, másolatok dijai stb. Ezeknek a dija a régi dijszabás szerint azonban oly minimális, hogy még az önköltséget sem fedezi.

Régi terv még az is, hogy a főváros a maga részéről vagyon- és nyereségadó-pótlékot szedhessen, amelyet most végre ugyancsak meg szeretnének valósitani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98