Dtum
Login with Facebookk
1920 | Június

Budapest lakossága lelkesedéssel üdvözli a bojkottot

Az amszterdami bojkott határozat, mely Magyarországot akarja sujtani, ugylátszik azokat fogja legérzékenyebben érinteni, akik ezt a határozatot ellenünk kiforszirozták. Tudja az egész magyar közönség, hogy az amszterdami tanácskozásokon az ellenünk irányuló terrorisztikus mozgalmat az osztrákok kezdeményezték, akik elfelejtették, hogy két vége van minden – bojkottnak. 

Ugylátszik, hogy sokkal hamarabb kerül a botnak arra a végére a sor, mely őfeléjük irányul, mintsem hitték volna. Magyarország ezt a bojkottot, mely egyébként is rövid életü lesz, meg sem fogja érezni. A budapesti piacon ma az összes élelmiszerek sokkal olcsóbbak lettek és igy mondhatnók, hogy a főváros lakossága ugyszolván egyhangu lelkesedéssel vett tudomást a bojkottról, amellyel bennünket sujtani akarnak.

Ezzel szemben viszont, mint értesülünk, a bécsi élelmipiacokon eddig ismeretlen arányokban szökött fel minden élelmicikk ára és meg vagyunk győződve róla, hogy a bécsi munkásság már néhány napon belül elkeseredett dühvel fog azok ellen az előttük nem ismeretlen tényezők ellen fordulni, akik nem minket, hanem Bécset helyezték bojkott alá az amszterdami határozattal. 

Mint Bécsből jelentik, az ottani keresztényszocialista párt kerületi vezetőségének elnökei ma tartott ülésükön a Magyarország elleni bojkottról megállapitották, hogy sulyos károkat okoz Bécs közélelmezésének, továbbá Ausztria termelésének és sajnálatukat fejezte ki azon, hogy az osztrák kormány teljesen tétlenül nézi ezt a zsidó fajtól való beavatkozást más állam belső politikai viszonyaiba. Az értekezlet egyszersmind meleg köszönetet mondott a keresztény postásoknak és vasutasoknak, akik megtagadják a bojkotthoz való csatlakozást. 

Mint lapunk olvasói láthatják, a bojkott külföldi hirszolgálatunkban sem okozott fennakadást. A Magyar Távirati Iroda megtalálta a módját annak, hogy zavartalanul fenntartsa az összeköttetést a külfölddel és ellássa a magyar napisajtót a kellő hiranyaggal.

S ahogy a sajtószolgálat terén nem okoz a bojkott semmiféle fennakadást, épp oly kevéssé fog az ország egyéb viszonyaiban zavarokat okozni, mivel a helyzet az, hogy a jelen pillanatban sokkal jobban van rászorulva a külföld és különösen a bennünket megfojtani akaró kedves szomszédaink Magyarország terményeire, mint mi vagyunk azokra a cikkekre, amelyeket ők hallatlan uzsoraárakon ide importálni akartak. 

Pénzügyi körökben egyébként is kedvező hatást várnak a magyar valuta további kialakulására nézve. A helyzet ugyanis az, hogy romlandó áruinkat, ugy mint főzeléket, zöldséget és gyümölcsöt tovább is szállitunk Ausztriába és más államokba és ezeket az árukat a határozat értelmében zavartalanul átengedik a határon az illető államokba.

Mivel pedig exportunk van, sőt az utóbbi idők kedvező időjárása folytán abban a helyzetben vagyunk, hogy igen sok ilyen élelmicikket tudunk kiszállitani az országból, importunk ellenben nincs és igy a magyar valuta idebenn marad az országban, a magyar koronának pénzügyi értéke, előreláthatóan, rövidesen erősen emelkedni fog és igy a bojkottnak financiális része is csak kedvező hatással lesz közgazdasági életünkre.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bécs légi felvételen Pillanatképek a Budapesti életből
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98