Dtum
Login with Facebookk
1920 | Február

MTK – TTC 5:0 (1:0)

Hungária-úti pálya. – 4000 néző. – Bíró: Vértes Imre.
Könnyen megerőltetés nélkül győzött az MTK mai ellenfele a TTC ellen. A kék-fehérek legénysége nagy tudásbeli és technikai felsőbbségük tudatában minden különösebb ambíció és kedv nélkül játszott; különösen a csatársor dolgozott unottan, s hogy ennek ellenére is öt gólt lőtt, a nagy technikai tudása mellett az igen gyengén funkcionáló TTC kapusnak, Kopácsinak "érdeme".

Az MTK kapujában Welser ezúttal sem mutatta meg még igazi tudását. A két hátvéd, Feldmann és Mandl hibátlanul végezte könnyű dolgát. A csapatra háramló munka nagy részét a Nádler-Nyúl-Kertész III. összeállítású halfsor végezte el. Különösen Nádler okos labdaadogatása és Nyúl kapcsolásai érdemelték ki az elismerést.

A csatársor túl kényelmesen játszott, csak a két szélső: Braun és Hertzka volt elemében. A csatársor különben az első félidőben – igen helytelenül – úgy állott fel, hogy Molnár volt a jobbszélső, Orth jobbösszekötő és Braunk a center. Ebben a félidőben semmit sem láttunk a csatársortól, ellenben a második félidőben, amikor Braun kiment a jobbszélre, egészen megváltozott a játék képe.

Braun rövidesen ismét a régi lesz, Molnár intelligens, de félénk játékos, Orth nem ambicionálja eléggé a játékot a center helyén, de trükkjei, technikai produkciói nagyszerűek. Schlosszer fitt, de érthetetlenül sokat forgolódik. Hertzka nem "nagy" játékos, de okosan játszik, amit balszélsőinkről csak a legritkább esetekben mondhatunk el.

A TTC teljes csapatával állott fel, ennek ellenére sem tudott egyetlen pillanatig veszélyes lenni. Nagy hibája volt a csapatnak, hogy percről-percre változtatta összeállítását, s így játékából hiányzott minden rendszer és tervszerűség. Kopácsi, a gólok közül kettőt feltétlenül kivédhetett volna. Hegyi és Fried hátvédek agilisan, megbízhatóan látták el nehéz szerepüket.

A fedezetsorból és csatársorból azonban nem emlékezhetünk meg senkiről dicsérőlég. Maly betegen állott starthoz. Mind súlyosan megrovandó esetet regisztráljuk, hogy Bornstein a második félidő közepén, mikor őt Nadler lefoultolta, az utóbbit felháborító módon pofon ütötte. A bíró természetesen kiállította.

Az MTK mindvégig domináló fölénye mellet rendkívül unalmas, alacsony nívójú játék folyik az első félidőben, s a félidő egyetlen gólját Braun lövi a 25. percben.
A második félidőben fokozódik a tempó, s az MTK Braun (3. p) Molnár (15. és 25. p.) és Orth (28. p.) révén további négy gólt lő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az MTK csatárainak támadása (MTK-TTC) Jelenet az MTK-TTC meccsről - Fried (TTC) önfeláldozó védekezése
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98