Dtum
Login with Facebookk
1920 | November

MTK - Rudolfshügel 8:0 (2:0)

Bíró: Fiedler Konrád – 4000 néző. – Hungária-úti pálya.

Némi előítélettel volt a közönség az MTK mai nemzetközi mérkőzése iránt. Az utóbbi hetekben produkált gyengébb játékai és az osztrák csapatok jó eredményei után nem sok jót várt tőle a Rudolfshügellel szemben. Ez a körülmény párosulva a hideg időjárással a közönség megcsappant számában jutott kifejezésre.

Az MTK csapata azonban ezúttal ismét visszanyerte gólképességét s ebben része volt természetesen elsősorban magának a csatársornak, de előidézője volt a szenzációs eredménynek a bécsi csapat váratlanul gyenge formája. Az MTK csapat összeállításán egy-két előnyös változást tett, Orth mint középfedezet elsőrangút produkált. Itt-ott ugyan elmaradt a játéktól, de labdaszedése, passzal, fejelése elsőrangú volt. A két fedezet közül, Kertész II., volt kitűnő. Vágó is agilis volt, de gyakran nem értette meg Orthot.

A játékot az MTK kezdi gyenge szél ellen és a nappal hátban. A bécsiek Mandl hibájából hamar támadáshoz jutottak, de eredménytelenül. A játék az első percekben lanyhán folyik. Orth – Károly – Schlosszer szép összjátékával az MTK kerül csakhamar frontba, de a támadást Winkler II. offside állása akasztja meg. Az 5-ik percben Braun éles, hosszú lövése adott munkát a bécsi kapusnak. A következő percben Winkler közvetlen közelből hibáz.

Közvetlen utána Kertész II. szökteti Braunt, kinek centerét Károly a kapufára lövi. A kapu elé esett labdát Winkler kényelmesen a kapuba gurítja. A kapus nem is próbál védeni. Ezután az MTK sorozatos támadása következik, amelyeket főleg Orth irányít. A 10. percben Schlosszer egy 20 méteres szabadrúgást a kapuba küld, de a bíró érvényteleníti, mert az ellenfél túl közel állt hozzá.

A jobboldalon vezetett támadásokból Károly, Braun, Winkler, Schlosszer egymásután lőnek kapura, de eredménytelenül. Az osztrákok támadását Kertész II. mesterien szereli, majd Madl hibájából a balszárny támadáshoz jut, de a kapu előtt Senkey az utolsó pillanatban ment. A 19-ik percben megint Braun vezet eredménytelen támadást.

Most percekig hullámzó játék. A Rudolfshügel támadását ismét Senkey szereli le, míg a bécsi kapusnak Károly és Braun lövése ad munkát. A 16. percben Mandl hibájából kornerhez jut a Rudolfshügel, Orth fejelése a kapu mellé, majd Dobsa hibás lövése Winkler félre fejelése után megint osztrák támadás következett, Orth újra frontba hozza a csapatot.

Dobsa lövését a kapus védi, míg Nocas lövését Senkey védi kornerre. A 30-ik percben Winkler leadásából Schlosszer lefut, a visszaadott labdát Winkler belövi. (2:0) Még egy eredménytelen kornerhez jut az MTK, amit Winkler a kapu mellé fejel.

A második félidőben a vendégcsapat összeroppant. Mindjárt kezdés után az MTK uralja a helyzetet és az első percben Braun lefutása és szép lövése eredményezi a harmadik gólt. (3:0) Dobsa centerét Winkler kapásból belövi.(4:0) A folytatólagos magyar támadásoknak a 9-ik percben volt megint pozitív eredménye. Braun 25 méteres lövését a kapus a kapuba ejti.(5:0)

Egy perc multán Károly-Braun összjátékából Károly a hatodik gólt lövi.(6:0) Ezután Rudolfshügel-támadás következett, de Kropacsek Winkler lábáról rúgja le a labdát. A további osztrák támadást Deweur hibája akasztja meg. Azután az MTK támadásából Braun lő a kapu fölé, míg a 21-ik percben Schlosser tör keresztül a bécsi védelmen és a hetedik gólt lövi. (7:0)

A 25-ik percben Orth Braunt szökteti. A kapus ráfut, a kipattanó labdát Károly a kapuba lövi. (8:0) Ezután az MTK már nem veszi komolyan a játékot. A Rudolfshügel többször jut a magyar kapu elé, de kapulövései nem sikerülnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kézi porszivógép Kézi porszivógép
Ha egy aránylag jól záródó iróasztalba egy tiszta fehér lapot...
Megkötötték a Dunagőzhajózási szerződését Megkötötték a Dunagőzhajózási szerződését
Esztendők óta tartó harcok után végre befejezték a Dunagőzhajózási...
Fuvarozás automobillal Fuvarozás automobillal
Automobil fuvarozó részvénytársaság czímmel Budapesten...
A legjobb magyar staféta A legjobb magyar staféta
A legjobb magyar staféta ez évben a Budapesti Torna-Club csapata...
Világparitás felé drágul a búza Világparitás felé drágul a búza
A gabonatőzsdén a mult hét végén ismét megindult a búza rohamos...
Csontváry Trauban dolgozik Csontváry Trauban dolgozik
Ez az a kép, ami a mai napon is a Nemzeti Galéria XX. századi...
Franciaországban mindenki köteles dolgozni Franciaországban mindenki köteles dolgozni
A munkaerők felhasználására vonatkozó törvény megállapitja, hogy a...
Abdul Hamid büne Abdul Hamid büne
II. Abdul Hamid exszultán büntényeinek sorozata oly hosszu, hogy...
Árvalányhaj gyűjtése háziipari célra Árvalányhaj gyűjtése háziipari célra
Az alföldi pusztákon és erdeinkben vadon termő árvalányhajat nemrégen...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98