Dtum
Login with Facebookk
1920 | November

MTK - Rudolfshügel 8:0 (2:0)

Bíró: Fiedler Konrád – 4000 néző. – Hungária-úti pálya.

Némi előítélettel volt a közönség az MTK mai nemzetközi mérkőzése iránt. Az utóbbi hetekben produkált gyengébb játékai és az osztrák csapatok jó eredményei után nem sok jót várt tőle a Rudolfshügellel szemben. Ez a körülmény párosulva a hideg időjárással a közönség megcsappant számában jutott kifejezésre.

Az MTK csapata azonban ezúttal ismét visszanyerte gólképességét s ebben része volt természetesen elsősorban magának a csatársornak, de előidézője volt a szenzációs eredménynek a bécsi csapat váratlanul gyenge formája. Az MTK csapat összeállításán egy-két előnyös változást tett, Orth mint középfedezet elsőrangút produkált. Itt-ott ugyan elmaradt a játéktól, de labdaszedése, passzal, fejelése elsőrangú volt. A két fedezet közül, Kertész II., volt kitűnő. Vágó is agilis volt, de gyakran nem értette meg Orthot.

A játékot az MTK kezdi gyenge szél ellen és a nappal hátban. A bécsiek Mandl hibájából hamar támadáshoz jutottak, de eredménytelenül. A játék az első percekben lanyhán folyik. Orth – Károly – Schlosszer szép összjátékával az MTK kerül csakhamar frontba, de a támadást Winkler II. offside állása akasztja meg. Az 5-ik percben Braun éles, hosszú lövése adott munkát a bécsi kapusnak. A következő percben Winkler közvetlen közelből hibáz.

Közvetlen utána Kertész II. szökteti Braunt, kinek centerét Károly a kapufára lövi. A kapu elé esett labdát Winkler kényelmesen a kapuba gurítja. A kapus nem is próbál védeni. Ezután az MTK sorozatos támadása következik, amelyeket főleg Orth irányít. A 10. percben Schlosszer egy 20 méteres szabadrúgást a kapuba küld, de a bíró érvényteleníti, mert az ellenfél túl közel állt hozzá.

A jobboldalon vezetett támadásokból Károly, Braun, Winkler, Schlosszer egymásután lőnek kapura, de eredménytelenül. Az osztrákok támadását Kertész II. mesterien szereli, majd Madl hibájából a balszárny támadáshoz jut, de a kapu előtt Senkey az utolsó pillanatban ment. A 19-ik percben megint Braun vezet eredménytelen támadást.

Most percekig hullámzó játék. A Rudolfshügel támadását ismét Senkey szereli le, míg a bécsi kapusnak Károly és Braun lövése ad munkát. A 16. percben Mandl hibájából kornerhez jut a Rudolfshügel, Orth fejelése a kapu mellé, majd Dobsa hibás lövése Winkler félre fejelése után megint osztrák támadás következett, Orth újra frontba hozza a csapatot.

Dobsa lövését a kapus védi, míg Nocas lövését Senkey védi kornerre. A 30-ik percben Winkler leadásából Schlosszer lefut, a visszaadott labdát Winkler belövi. (2:0) Még egy eredménytelen kornerhez jut az MTK, amit Winkler a kapu mellé fejel.

A második félidőben a vendégcsapat összeroppant. Mindjárt kezdés után az MTK uralja a helyzetet és az első percben Braun lefutása és szép lövése eredményezi a harmadik gólt. (3:0) Dobsa centerét Winkler kapásból belövi.(4:0) A folytatólagos magyar támadásoknak a 9-ik percben volt megint pozitív eredménye. Braun 25 méteres lövését a kapus a kapuba ejti.(5:0)

Egy perc multán Károly-Braun összjátékából Károly a hatodik gólt lövi.(6:0) Ezután Rudolfshügel-támadás következett, de Kropacsek Winkler lábáról rúgja le a labdát. A további osztrák támadást Deweur hibája akasztja meg. Azután az MTK támadásából Braun lő a kapu fölé, míg a 21-ik percben Schlosser tör keresztül a bécsi védelmen és a hetedik gólt lövi. (7:0)

A 25-ik percben Orth Braunt szökteti. A kapus ráfut, a kipattanó labdát Károly a kapuba lövi. (8:0) Ezután az MTK már nem veszi komolyan a játékot. A Rudolfshügel többször jut a magyar kapu elé, de kapulövései nem sikerülnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98