Dtum
Login with Facebookk
1920 | Szeptember

Német blokktól fél Franciaország

Páris, szept. 26.

A Liberté hosszabb cikkben tárgyalja az osztrák kérdést. A brüsszeli értekezletnek elsősorban Ausztria rendkivüli inséges helyzetével kell foglalkoznia. Ausztria nyomoruságának beható részletezése után a cikk így folytatódik:
Csak három megoldás lehetséges: a dunai konföderáció, a Németországhoz való csatlakozás, vagy a lassu. halál. Minthogy a népek nem könnyen szánják reá magukat, hogy ölbe tett kezekkel nézzék saját haláluk közeledését, minthogy továbbá a dunai konföderáció elérhetetlen másrészt pedig Ausztria s szövetségeseknél nem találta meg azt a hatályos politikát, pénzügyi és gazdasági segélyt, amelyre számított és amelyet Renner dr. Párisban kért, most a második megoldási lehetőség, vagyis a Németországhoz való csatlakozás terve került ismét előtérbe. Az uj kormányfőnök kötelessége, hogy haladéktalanul tanulmányozza az osztrák helyzetet.


A keresztényszocialisták és a szociáldemokrata ma az egyetlen segítséget abban látják, ha Ausztria csatlakozik Németországhoz. A népszövetségtől Ausztria novemberben fogja kérni a csatlakozási tilalom fölfüggesztését és ugyanakkor kéri Németország a népszövetségbe való fölvételét. Franciaország számára lehetetlen, hogy Németország megnagyobbodásához hozzájáruljon. Önálló Ausztria fönnállása nélkülözhetetlen Európa biztonsága szempontjából.

 

Franciaország szolgálatot tesz az egész világnak, ha a csatlakozást megakadályozza. Meg kell adni Ausztria számára a lehetőséget, hogy élhessen. Ugy politikailag, mint gazdaságilag támogatni kell őt, mert különben Franciaország előmozdítja, hogy a germán blokk ő ellene összekovácsolódjék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Karl Renner Ami 1938-ban valóra vált
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98