Dtum
Login with Facebookk
1921 | Augusztus

Építőipari helyzet

A kormány a rendelkezésére álló összes tényezőkkel karöltve azon fáradozik, hogy gazdasági életünknek fő lüktetőerét, az építőipart életképessé tegye. Ezen fáradozása mutatkozik már abban is, hogy a kormány 300 milliót szánt az építkezési munkálatok megkezdésére.

Ez az összeg kicsi ugyan, de tekintve országunk gazdasági helyzetét, el kell ismerni, hogy ezen összeg beállításánál is nagy jóindulat vezette az illetékes fórumokat. Remélhetjük, hogy a kormány ezen szándékát követni fogja különösen a gazdatársadalomnak építkezési vágya s reméljük, hogy a termés betakarítása után megindulnak a magánépítkezések. 

Az állami munkálatok kiírásával egyidejűleg jelent meg a kereskedelemügyi miniszter úrnak azon rendelete, hogy a kisiparosok szövetkezetei a munkálatok elbírálásánál 6%-os előnyben részesülnek. Ha tekintetbe vesszük azt a körülményt, hogy a kisiparosok kevesebb rezsivel dolgoznak s ezen rendelet értelmében még további 6% előnyt élvezhetnek, alkalmat találunk legyőzni a nagytőke versenyét.

Véleményünk szerint, ha a kisiparosok kellő megértéssel, kollegialitással vesznek részt a pályázatokon, feltétlenül eredménye lesz fáradozásaiknak. Sajnálattal látjuk azonban, hogy a munkaalkalmakra való tömörülést az iparosok nem viselik eléggé szivükön, mert különösen az építő- és azzal kapcsolatos iparokban a kisiparosok érdeklődését állandóan ébresztgetni kell, ahelyett, hogy saját érdekeit is szemmel tartva, nagyobb agilitással maguk keresnék a szövetkezetek révén kínálkozó munkaalkalmakat. 

Ez alkalommal ismételten felhívjuk az építő- és rokonszakmabeli iparosokat, hogy az állami és közintézményeknél kiírt munkálatok elnyerése céljából intézetünket felkeresni sziveskedjenek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98