Dtum
Login with Facebookk
1921 | Január

Az első futball-tréning

Csak február közepén indulnak meg a tavaszi bajnoki mérkőzések, ám a futballisták máris talpon vannak és szorgalmasan készülődnek az eseményre. A komoly munkára szükség is van, mert még talán egyetlen esztendőben sem volt kilátás oly heves és izgalmas küzdelmekre, mint az idén.

Máskor az első osztályú bajnokság sorsa már az őszi fordulóban eldőlt, most azonban még távolról sem tisztázódott a helyzet. Az MTK megőrizte ugyan vezető pozícióját az első helyen, de csupán gólaránnyal áll az UTE előtt.

Így tehát az újpestiek, akik az ősszel legyőzték az MTK-át, a bajnokcsapatot elüthetik a végső győzelemtől, de az sem lehetetlen, hogy kettő közül a harmadik fogja elragadni a győzelem pálmáját. S ez a harmadik az FTC lehet, amely a harmadik pozícióban várja az új kampányt.

Teljesen bizonytalan a bajnokság sorsa a második osztályban s itt még az első osztályét is felülmúló elkeseredett küzdelmeknek lesz tanúja a közönség. Az enyhe tél kedvükben járt a labdarugóknak s a csapatok a mai ünnepnapot már föl is használják a tréningre.

Az MTK és az UTE még piheni a németországi túra fáradalmait s ma még nem jelent meg a pályán, az FTC, MAC és BTC csak házi galoppot végzet, ellenben a többi első osztályú csapatunk már vígan gyakorlatozott.

A III. ker. SC a NSC-al mérkőzött a határ-utcai pályán s győzött fölötte 3:0 (2:0) arányban. A III. kerületiek első csapatának csupán hat játékosa vett részt a mérkőzésben, az NSC játékosai pedig egyenkint szállingóztak csak ki a pályára. Túlságosan komolyan, úgy látszik, nem teszi a dolgát az NSC, pedig szigorúabbnak kellene lennie, ha vissza akar jutni az első osztályba.

A Vas- és Fémmunkások SC a harmadosztályú Kőbányai SC-al mérkőzött s miután nem ambicionálta a góllövést, beérte 1:0 (0:0) arányú győzelemmel.

A „33”FC a Thököly-úti pályán tartott tréninget a BEVV csapatával. Az eredmény 4:2 (1:1) volt a „33” javára. Meglepetése is volt az első tréning-napnak: a másodosztályú Stobbe-csoportnak egyik legjogosultabb pályázója, a Testvériség 1:0 (0:0) arányban legyőzte a TTC-et az amerikai-úti pályán.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az MTK és az FTC csapata A MAC és a Törekvés csapata Az UTE és a Vasasok csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98