Dtum
Login with Facebookk
1922 | Július

Véres összeütközés németek és franciák között

Beuthen, julius 2.
(Wolff) Fegyverekkel megrakott teherautót, amely utban volt Beuthenból Gleiwitzbe, fegyveres banditák megtámadták és részben kifosztották. Hasonlóképpen két Gleiwitzbe menő autót, amelyeken a leszerelt községi őrségek fegyvereit, töltényeit és egyenruhákat szállítottak, rablók megtámadták részben kirabolták. Az egyik támadás Langendorff község mögött, a másik Laband mellett történt.


Gépfegyverrel és kézigránátokkal felszerelt utonállók a szombatra virradó éjjel megkisérelték, hogy a Borsig-műveknél a Hindeburgnál átkeljenek a lengyel-német határon. Tűzharcra került a sor, amely a kora hajnali órákig tartott. A kisérletet meghiusították.

Gleiwitz, julius 2.
(Wolff) A tegnapi gleiwitzi eseményekről még a következőket jelentik: A halottak száma legfeljebb hét s ezek között egy francia tiszt is van. A sebesültek száma körülbelül tizenötre tehető. Ma, vasárnapon a városban a nyugalom némileg helyreállott. A franciák még mindig tankokkal és automobilokra szerelt lőfegyverekkel járták be a várost és lövésre kész fegyverrel igazoltatják a járókelőket. A francia gépfegyverek, amelyekből tegnap az utcákon tüzeltek, a mai napon nem jutottak szerephez.

Páris, julius 2.
(Havas) A Havas-ügynökség a következő Oppelnből eredő jelentés közli a legutóbbi hindenburgi véres eseményekről: Egy francia őrség közbelépett, hogy a németeket megakadályozza abban, hogy az elköltözött lengyelek butorait az utcára dobják. A németek erre viszszavonultak a donnesmark-grubei parkba, ahol a francia őrséget a honfitársaink megsegítésére érkező németek puska- és géppuskatűzzel fogadták. Az őrség az egyik közeli épületbe menekült. Az őrség támogatásra siető francia osztagot is tűz alá fogják a németek, ugy, hogy az osztag egy halottat és egy sebesültet vesztett. A francia katonai parancsnokság, amelyet időközben értesítettek az eseményekről, sürgősen gyalogsági és géppuskás osztagot küldött ki, hogy kiszabadítsa a franciákat veszedelmes helyzetükből. Német részről tizenegy halottnak a személyazonosságát állapították meg, azonkívül több sebesültjük is volt. Több halott kezében még revolvert találtak.

 Franciaország a világ egyensulyában megfelelő szerepet játszik. Franciaország nem követ kizárólag önző célokat. Franciarország azt kívánja, hogy a civilizáció és a haladás egyik legkiválóbb munkása maradhasson.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gleiwitz Langedrff
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98