Dtum
Login with Facebookk
1922 | Július

A vidéki bajnokság döntője

Szegedi AK – Diósgyőri Vasgyári TK 5:2 (0:0)

Hungária-úti pálya. - 6000 néző. – Bíró Gerő Ferenc.
Mindenképen kockázatos vállalkozásnak indult ez a bajnokis döntőmérkőzés a kánikula kellős közepén. Félő volt, hogy a közönség érdeklődése minimális lesz s a nyújtott sport sem lesz méltó a mérkőzés jelentőségéhez.

Az aggodalom azonban nem volt jogos: a közönséget érdekelte a két legjobb vidéki csapat találkozása; a két csapat játékában pedig fölfedeztetünk olyan kvalitásokat, amelyek arra képesíthetik őket, hogy a főváros jó klasszisú csapatai ellen is sikerrel állhassák meg a helyüket.

A mérkőzés győztese a Szegedi Atlétikai Klub lett, amely másodszor nyerte a "legjobb' címet s erre egész éven át kifejtett következetes sportmunkájával rá is szolgált. A csapatnak legjobb része a csatársora, amely ötletes, jól passzol és – amikor elég erélyt is tud belevinni a támadásaiba, - eredményes is.

Egyénileg ma Hapa volt a legjobb, akinek akaratereje törte meg először Diósgyőr ellenállását. Solti nagy technikai tudását partnerei miatt nem juttathatta mindig érvényre. Megyeri és Martonosi a mezőnyben váltak ki.

A halfsorban ugyancsak Csáky tud játszani, de az iramot valamennyi jól bírja. A védelem, néhány kisebb helyezkedési hibától eltekintve, kifogástalan megbízható, különösen Beck II. Baungartner igen kvalitásos kapusnak bizonyult.

A diósgyőri csapat egységesebb volt, mint ellenfele; a minden igazi, vérbeli rámenő futballt játszik, ami különben feltűnt ellenfelének ellanyhulásakor.

Különösen dicsérendő az az energia, amit a csatársor visz bele a támadásaiba, s hogy azok még sem voltak sikeresebbek, azt a szegediek jó védelmén kívül csak az akadályozta meg, hogy a csatársor irányítója, Csapkay, még a játék elején lesántult, s végig statisztált.

A csapatnak a legjobb része a csatársor jobbszárnya, a két Presovszky testvér volt akik a támadások zömét vezették. A halfsor szürke, de hasznos, dolgozó játékosok. A védelem – a külön klasszist képviselő Posteiner kivételével – a csapat leggyengébb része.

A játék az első félidőben hullámzó volt, s inkább Diósgyőr fölényét mutatta. A Presoszkyék egész sor veszélyes támadást vezettek s két ízben csak szerencsével menekült a góltól a szegedi kapu. A SzAK támadásaiban nem volt erély; Solti két szép lefutása sem volt sikeres: az egyiket védte Szegenyák kapus, a másikat centerezésével fejezte be, de partnerei nem tudták követni. Félidő 0:0

A II. félidőben az izgalmas játék folytatását vártuk, ehelyett a SzAK hatalmas tempóját kaptuk, amellyel teljesen megzavarta Diósgyőr védelmét. A 15. percben Megyeri szökteti Hapát, aki kicselezve Posteinert a kifutó Szegenyák mellett gólba helyezi a labdát (1:0)

Két percre rá Megyeri Martonosihoz passzol, akinek védhető saroklabdája a második gólt hozza (2:0) Diósgyőr elkeseredetten támad, de csak két kornert ér el. Az ostrom közben Nagyvárihoz jut a labda, aki lefutja a védelmet és magas labdája a kapu sarkában akad meg. 3:0 (27. p.)

Ez megtöri a DVTK-t, a SzAK újabb támadása nem talál ellenállásra. Megyeri szökteti Hapát, aki védhetetlen lapos lövéssel lövi Szeged negyedik gólját. 4:0 (29. p.) DVTK ezután energikus támadásokba fog, míg Szeged játéka teljesen ellanyhul. Presovszky lefutása és fejes átadása Csapkayhoz kerül, aki befejeli a labdát. 4:1 (31. p.)

Majd Nagyvári elhibázott labdája kerül Csapkayhoz, aki 20 méteres védhetetlen lövéssel a második góllá értékesíti. 4:2 (33. p.) A SzAK csak az utolsó öt percben tér magához, s Megyeri szöktetéséből Hapa ötre növeli a gólok számát. (40. p.) Diósgyőr támadásával ér véget a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Diósgyőri Vasgyári T. K. labdarúgó csapata A Szegedi Athletikai Club labdarúgó csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Rudnyánszky Gyula - Verőfényes hangulat Rudnyánszky Gyula - Verőfényes hangulat
De jó, hogy nem nézek én már a tükörbe! Nem látom arczomon, hogy...
Az Edison Kerékpáros Egylet versenye Az Edison Kerékpáros Egylet versenye
Az Edison K. Egylet által rendezett, maga nemében páratlan hármas...
A Munkácsy szoborpályázat bírálatai A Munkácsy szoborpályázat bírálatai
Nagy érdeklődéssel s feszült várakozással tekintettek a főváros...
Gólszüret a Hungária-úton Gólszüret a Hungária-úton
Hungária – Soroksár 10:0 (5:0) Annak ellenére, hogy a Hungária...
A hadikenyér A hadikenyér
Most nincs helye a kényeskedésnek. A magyar ember szerette a...
A lakosság háromnegyed részét sikerült ellátni bőrtalpú cipővel A lakosság háromnegyed részét sikerült ellátni bőrtalpú...
Csatáry tábornok a következőkben foglalta össze a Lábbeli Központ...
A Nobel-díjas Carrell hallhatatlanná teszi az emberi test egyes részeit, a szervátültetés A Nobel-díjas Carrell hallhatatlanná teszi az emberi test egyes...
Néhány nappal ezelőtt bejárta a világsajtót a hír, hogy Carell, a...
Fényes Adolf új képei Fényes Adolf új képei
Fényes Adolf nevét mintegy negyedszázad óta ismeri a magyar közönség....
Sárközi György versei Sárközi György versei
Mikor szemetek sötét barlangja megnyilt szemeimnek, Mindegyikből...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98