Dtum
Login with Facebookk
1921 | Április

Budapesti B) válogatott – Debreczeni válogatott 5:1 (3:0)

Bíró: Kiss Tivadar. – 6000 néző.

Teljes mértékben bevált a MLSz politikája, mely a "nagy" válogatott napján a vidéki városok egyikének juttatja a legjobb fővárosi B) válogatott csapatot. Az eddigi szokástól eltérően, Debreczenbe egy minden tekintetben méltó csapat utazott le. Egyedül Kertessy hiányzott, akit tanulmányai akadályoztak a felutazásban, a többi játékos eleget tett a felhívásnak és tartalmas, élvezetes, végig lelkes játékával tökéletesen rászolgált Debreczen elismerésére.

Először a debreczeni katonai körletparancsnokság csapata mérkőzik a debreceni tartalék-válogatottakkal s győz 1:0 arányban. Bíró: Zemplényi kerületi főtitkár. Az első félidő a katonák, a második a tartalék-válogatottak fölényében folyik. Az egyetlen gólt Dutch lövi. A nagy meccsre a következő csapatok állanak ki:

MLSz válogatott B. csapata: Kropacsek (MTK) – Takács (FTC), Gruber (BTC) – Kelezsényi (UTE), Kléber (III.ker.), Weszter (VII. ker.) – Pluhár (BEAC), Rázsó (Ékszerész), Horváth (III. ker. TVE), Schaller (UTE), Szidon (UTE).

Kelet-Magyarország csapata: Jakab (Nyíregyházai TVE) – Fried (DKASE), Glatz (DMTK) – Sipos (DKASE), Porosztay (BEAC), Megyes (DVSC) – Polanszky (DVSC), Mertin (DMTK), Szolárszky (DVSC), Thanner (DKASE), Nagy (DVSC)

A mérkőzés a budapestiek támadásával kezdődik és Szidon szép kornere azonnal veszélyes helyzetet teremt, de Schaller fejese a kapu mellé kerül. Változatos, hullámzó játék. A budapesti halfsor a támadó, amely azonban egységes akcióra nem képes, főleg a center (Horváth) nem érti meg partnerit s a támadásokat

Debrecen nagyobb megerőltetés nélkül szereli le. A budapestiek támadásai mind sűrűbbekké és veszélyesebbekké válnak, a 35. perctől túlnyomó fölénybe kerülnek. A 40. percben Pluhár beadásából Rázsó az első gólt lövi. Két perc múlva ismét Pluhárnál a labda, gyors és energikus kiszökése megzavarja a védelmet s beadott labdáját Schaller a kifutó kapus feje fölött a hálóba emeli.

A debreceniek önfeláldozó védelme sem képed megakadályozni Rázsó következő gólját. (3:0) Az utolsó percben Debrecen hirtelen lerohanása góllal fenyeget, de Kropacsek régen látott bravúrral ment.

A II. félidőben Debrecen néhány szép támadást vezet, közvetlen védelmünk, elsősorban a nagyszerű Kropacsek mindent ment. A két csapat klasszis és stílus különbsége mindinkább kidomborodik. Budapest tartalmas játékával, lapos és pontos passzaival kifárasztja ellenfelét, mely magas, hosszan előreadott labdákkal próbál eredményt elérni.

A 35. percben Takács hendset vét, a megítélt 11-est Glatz behelyezi. Budapest energikus finisbe kezd, az UTE balszárny sorozatos támadásai során a 35. percben Schaller lövi a negyedik gólt, s ugyanő az ötödiket. Erős budapesti fölénnyel végződik a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A debreceni válogatott A debreceni katonai körlet footballcsapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98