Dtum
Login with Facebookk
1922 | Szeptember

A lakásáról elhurcolt kereskedőt nem találja a rendőrség

Egy ujabb Reismann-ügy


A rendőrség a tegnapi nap folyamán tovább kutatta azokat a rejtélyes nyomozókat, akik Selter Mór kereskedőt Orczy-út 36. szám alatt levő lakásáról letartóztatás ürügye alatt szombaton késő este elhurcolták. Selter osztrák születésű ember és husz év óta lakik Budapesten. Ezalatt az idő alatt soha a hatóságokkal nem volt baja.


Valószínű, hogy a szerencsétlen kereskedőt olyanok hurcolták el ismeretlen helyre, akik ismerősek voltak Selter anyagi viszonyaival és tudták azt, hogy a kereskedő felesége szombaton csak a késő esti órákban tér haza és addig Selter egyedül tartózkodik a lakásban. A tettesek ezt az időt választották ki, hogy Seltert kifosszák és a lakásáról eltüntessék.


A detektívek most annak a megállapításán fáradoznak, hogy Selter az utóbbi időben kikkel állott szorosabb üzleti összeköttetésben és hogy milyen egyénekkel érintkezett. A körülmény, hogy Selter, mielőtt elhurcolták volna, levelet irt feleségének, amelyben tudomására adta, hogy két állítólagos detektív letartóztatta, zsarolási manővert sejtet a rejtély mögött.


Az állítólagos személyek valószínűleg ráparancsoltak Selterre, hogy a levelet megírja, és hogy ennek révén a kereskedő kétségbeesett családját megzsarolhassák.

 

Az eset részleténél fogva egy második Reismann-ügynek tűnik fel, amelynek felderítésén a főkapitányságnak számos detektívje fáradozik. Eddig azonban minden eredmény nélkül. Az elhurcolt kereskedőt nem találják sehol sem.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98