Dtum
Login with Facebookk
1923 | Február

A kettős bombamerénylettel négy fiatalembert gyanúsítanak

Ma hallgatták  ki őket a rendőrségen - Tovább keresik a színházi lövöldözés értelmi szervezőjét


- A Hétfői Napló tudósítójától -


A kettős bombamerénylet ügyében a rendőri nyomozás holtpontra jutott. A vizsgálat mindeddig semmiféle pozitívumot nem tudott produkálni, ami a tettesek kézrekerítését elősegítette, vagy az értelmi szerzőket fölfedte volna.


A nyomozás szombati napjának egyetlen említésre méltó momentuma volt, hogy a főkapitányság központi ügyeletén a telefonon egy női hang jelentketett, és az ügyeletes rendőrtisztviselőnek értésére adta, hogy az egymillió korona jutalom ellenében hajlandó közelebbi részleteket személyesen elmondani a tettesekre vonatkozólag. A nevét is megmondta: Hegedűs Adolfnénak hívják. Kőbányán a Tüzér-utcában lakik. A rendőrségen természetesen nem bíznak Hegedűsné ajánlatában és éppen ezért csak hétfőn délelőtt fogják a főkapitányságon kihallgatni, ami valószínűleg csak a jegyzőkönyvnek szaporítását fogja eredményezni.


Vasárnap délelőtt a bombamerénylettel kapcsolatban a hírlapokat meglepetés érte. A nyomozással megbízott rendőrtisztviselők ugyanis kijelentették, hogy a vizsgálat további részleteiről a hírlapírók utján a nyilvánosságot többé nem fogják informálni. Egyben pedig a főkapitányság épületében tartózkodó ujságírókat távozásra szólították fel. Ezt az ujabb intézkedést egy reggeli lapnak vasárnap reggel megjelent, indiszkréciókat tartalmazó tudósításával indokolják.


Megbízható forrásból szerzett információnk szerint a rendőrség hétfőn délelőtt négy fiatalembert fog kihallgatni, akiket előző bomba merényletek alkalmával, mint gyanúsítottak állítottak elő a rendőrségre annakidején.


A detektívek a szóban forgó fiatalembereket napokon át figyelték és annak eredményeképen vált szükségessé az ujabb kihallgatásuk.


Közöttük van egy atrocitásairól híres fiatalember, aki már több ízben volt a rendőrség foglya.


A kettős bombamerénylettel kapcsolatban a rendőrség ujabb nyomozást kezdett a Fővárosi Operett-színházban történt lövöldözés tettesei ellen. Hir szerint a belügyminisztériumból történt fölszólításra a rendőrség ismételten keresi, Adorján Géza dr.-t. aki a merénylet értelmi szerzője volt és pozitív hír szerint egy vidéki városban bujkál. Most detektívek utaztak a jelzett városba és talán sikerülni fog Adorjánt kézrekeríteni.


A bombákról szóló hivatalos fegyverszakértői vélemény már nem készült el. Valószínűleg kedden fogják a főkapitánysághoz eljuttatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98