Dtum
Login with Facebookk
1923 | Május

West Ham United – MTK-FTC kombinált 3:2 (3:1)

Harmincezer néző a Üllői-úti pályán. – A mérkőzést végignézte Horthy Miklós kormányzó is a családjával. – Az angol csapat tetszést aratott, de még kellemesebben hatott a magyar csapatnak a jó játéka. – Az angolok jobb magyar védelemmel szemben kevésbé tudtak volna boldogulni. – A kombinált csapat csatársora és fedezetsora kitűnően játszott.

 

Az első 30 percben egyenlők voltak az ellenfelek. – Plattkó a harmadik gólt védhette volna. – Iváncsics bíróval az angolok nem voltak megelégedve. – Orthtól el voltak ragadtatva. – A második félidőben Molnár helyett Egri játszott, a megsérült Hungler II. helyett pedig Takács I. állott a csapatba.

Alig zajlott le az angol kupa szenzációs döntő mérkőzése, máris híre járt, hogy a West Ham United közép-európai túrára indul. Az ügyes futballimpresszánok nem késtek ajánlataikkal s a West Ham United igazgatósága tetszés szerint válogathatott, hogy csapatát Európának melyik országába küldje.

A választás elsősorban Csehországra és Ausztriára esett, mi magyarok pedig csak másod kézből kaphattuk meg az angol csapatot. Mi pedig haboztunk, hogy a West Ham United-et elfogadjuk-e s külön tárgyalást kellett folytatni velünk a bécsieknek, hogy rábírjanak bennünket az angol csapat szerepeltetésére.

A játék lefolyása


A helyválasztásnál az angoloknak kedvez a szerencse, s a magyarok kezdenek enyhe szél ellen. Első támadásunk azonban csak az angol bekkekig jut. A következő percekben a szabadon hagyott jobbszélső, Shonlaway vezet veszélyes támadásokat.

Az 5. percben Orth kapásból lőtt bombaszerű lövése az angolok körében is nagy tetszést váltott ki. A 9. percben baloldali védelmünk hibájából Brownnak van lövőhelyzete, de erőtlen lövését Plattkó fogja.

A 11. percben Senkey II. lefut, s beadásából Molnár élesen a kapu mellé lő. A 14. percben kedvező gólhelyzetünk van az angol kapu előtt. Senkey II. lefutja a védelmet, néhány méterrel a kapu előtt azonban ahelyett, hogy lőtt volna, beadja a labdát, amelyet az angol védelem kerít hatalmába.

A 16. percben az angol jobbszélső szabadon állva kapja a labdát, átjátssza Hungler II.-t, s összekötőjéhez Brownhoz tolj a labdát, aki 8-10 méterről védhetetlen középmagas lövéssel megszerzi az angolok első gólját.

A 20. percben Patakit a 16-os vonalon elfaultolják, a megítélt szabadrúgást Molnár belelövi a védő játékosokba. A 25. percben érik el a magyarok a kiegyenlítő gólt. Orth Tóth-hoz tolja a labdát, aki a balösszekötő helyére húzódik s a labdát a balszélre kiment Orhtnak adja vissza, Orth élesen lő a kapura, labdája azonban irányt változtat, amit Molnár idejében észrevesz és szép védhetetlen fejessel a hálóba juttatja a labdát.

Hatalmas üdvrivalgás, kendőlobogtatás és taps fogadja a kiegyenlítő gólt s az ováció sokáig nem ül el. A következő percekben mindkét részről egy-egy korner. A 30. percben ismét az angol jobbszárny vezet támadást a szintén baloldali védelmünk több hibát csinál, Hungler II a védekezés hevében a balszélső Ruffel elé adja a labdát, aki azt védhetetlenül belövi.

Két perccel később ismét a magyar kapuba a labda. Watson szökteti Brownt, aki a védő játékosok között kitör, mintegy 12-14 méterről éles lapos lövést küld a kapura s a labda a hibásan vetődő Plattkó hasa alatt a hálóba jut.

A második félidőben Molnár helyett Egry áll be a balösszekötőbe s Orth megy a jobboldalra. Már a 15. másodpercben Mandl hibájából komoly veszély fenyegeti a magyar kaput a balszélső centerét követően, Watson fejese azonban a kapu mellé jut. A 6. percben magyar korner. A 7. percben Hungler II. helyére Takács I. áll be.

A 10. percben a magyar jobbszárny támadása után Orth éles lövése a kapu fölé kerül. A 13. percben Senkey II. a félvonalról megszökik az előrehúzódott és megálló angol védelem mellett, középre adja a labdát, amelyre Pataki – az angolok szerint offszeidről – fut rá, aki a kapu elé viszi azt s a kifutó kapus mellett könnyedén a hálóba gurítja.

Az angolok ezután ismét erősen küzdenek az eredmény javításán. A 26. és 34. percben két kornerrel is veszélyeztetnek, de a játék utolsó perceiben a magyarokat látjuk frontban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A West Ham United csapata Az FTC - MTK kombinált csapata West Ham United - MTK-FTC 3-2
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98