Dtum
Login with Facebookk
1923 | November

Borzalmas rablógyilkosság Budaőrsön

Ébner Antal gazdálkodót baltacsapásokkal agyonverték, feleségét halálosan megsebesítették.

Ma éjszaka borzalmas rablógyilkosság történt Budaörsön. A Fő-utca 26. számu házban lakott Ébner Antal 50 éves jómódu gazdálkodó. A gazdálkodó és felesége korán aludni tértek, mert a cselédség vasárnap nem tartózkodott otthon. Háromnegyedtizenegy óra felé érkeztek haza a cselédek. Feltünt nekik, hogy gazdájuk szobájából semmi nesz nem hallatszik. Kopogtatni kezdtek az ajtón, választ azonban nem kaptak, csak halk nyöszörgés és hörgés hallatszott ki a szobából. Erre benyitottak és lámpát gyujtottak, hogy megnézzék, mi történt.


Borzalmas látvány tárult eléjük. Ébner Antal az ágy szélén feküdt, a feje valósággal széjjelverve, csupán néhány csontszilánk tartotta. A szerencsétlen ember még halkan nyöszörgött. Ugy látszik, erős baltacsapásokkal verték szét a koponyáját. Felesége az ágyban keresztül feküdt. Az asszonynak a fejét s mellét zuzták szét a kegyetlen baltacsapások. Ő is hörgött még. A cselédek azonnal orvosért küldték. Az orvos Ébnernél már csak a halál beálltát konstatálhatta. Az asszony halálos sebeit próbálta összekötözgetni, de fölépüléséhez nincsen remény.


Nemsokára a budaörsi rendőrség is megjelent a gyilkosság szinhelyén. Megállapitották, hogy véres elszántsággal végrehajtott rablógyilkosságról van szó.


Megvizsgálták a szobában lévő butorokat s kiderült, hogy a gyilkos a szekrényeket és asztalokat feltörte, onnan minden értékes tárgyat, igy ékszert, pénzt, takarékkönyveket, fehérnemüt elrabolt.
A cselédség és szomszédság annak a gyanujának adott kifejezést, hogy a gyilkosságot csak egy nemrégiben elbocsájtott, Ébneréknél lakott szolga követte el ezt a gyanut is megerősíti, hogy a gyilkosságot csak olyan ember követhette el, aki jól ismeri a lakást, annak beosztását, a háznak szokását. Tudta, hogy vasárnap nem tartózkodik más otthon, csak a házaspár.


Már megindították a nyomozást azirányban, hogy megtudják a nevét az elbocsátott szolgának, valamint azt is, hogy most hol tartózkodik. A főkapitányságról rendőri bizottság indult még az éjszaka folyamán Budaörsre autóval, hogy megtarthassa még az éjszaka a helyszini szemlét ls reggel a legszélesebb körü nyomozást indíthassák meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98