Dtum
Login with Facebookk
1924 | Augusztus

Kehrling győzött Németország teniszbajnokságában

Rahe-val megnyerte a férfi páros bajnokságot is. – Oscar Kreutzer súlyos veresége. – A hamburgi bajnoki küzdelmek.

A hamburgi német bajnoki versenyek befejeztével két értékes magyar győzelemről számol be hamburgi tudósítónk távirata: Kehrling Bélának sikerült Közép-Európa legjobbjai ellen a férfiegyes- és férfipáros-bajnokságban diadalra vinni a magyar színeket és ezzel végleg eldöntötte Közép-Európa legjobb játékosának kérdését.

A meeting legnagyobb meglepetése nem Kehrling győzelme volt, mert hiszen a magyar bajnok párisi szereplése óta favoritja volt a bajnokságnak, hanem Oscar Kreutzer-nak, az eddig ismeretlen legjobb német versenyzőnek feltűnően súlyos veresége.

Kreutzer-nak azonban, aki már hónapok óta erősen készül a Kehrling elleni küzdelemre, nem adódott alkalom arra, hogy a magyar bajnoktól szenvedett sorozatos vereségekért revánsot vehessen, mert már a második fordulóban Dessart dr., Hamburg bajnoka, 8:10, 3:6, 1:6 megsemmisítő arányban megadásra kényszerítette.

A 3. forduló azután Dessart vereségét hozta meg, aki Grandy vert ki a további küzdelmekből 4:6, 6:3, 6:1, 6:2 arányban és aki ezzel a döntőre kvalifikálta magát. A verseny másik csoportjában Landmann küzdelem nélkül jut a harmadik fordulóba, ahol azután Kehrlinggel került szembe, aki megelőzőleg a nagytehetségű Demasiust verte meg.

A bajnokság védője óriási ellenállást tanúsított, hogy megvédje címét és egyúttal megóvja a német színeket is attól a szégyentől, hogy külföldi vigye el a bajnokság pálmáját és Kehrlingnek csupán 34. game megnyerése után sikerült a küzdelmet a maga javára eldönteni.

A párisi értékes tapasztalatok célszerű felhasználása nagyban erősítette Kehrling győzelmét és még Grandy sem bírt a döntőben helytállani az új technikát alkalmazó magyar bajnok ellen, bár ő is végignézte a párisi versenyeket. A döntőben rég nem látott élvezetes játékot nyújtottak a küzdő felek: Grandy hihetetlen szívóssággal követi a magyar bajnok tempóját és időnként fölénybe is kerül.

Kehrlinget azonban nem hozza ki nyugodtságából a végsőkig forszírozott küzdelem és az első szettben 8:6 arányban nehezen, de biztosan nyer. A 2. szettben Grandy teljesen letör és szinte odaadja a game-eket Kehrlingnek (6:1), hogy a döntőben újra erőhöz kapjon, de a német bajnok utolsó erőfeszítése már nem befolyásolhatja a küzdelem kimenetelét: Kehrling biztosan győz 9:2 arányban és ezzel megnyeri a német bajnokságot.

A férfi páros bajnokságban a Kehrling-Rahe párnak sikerült múlt évi bajnokságukat megvédeni, amennyiben a döntőben a Landmann-Demasius párt kényszerítették megadásra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98