Dtum
Login with Facebookk
1924 | November

Bécsben kiujult a politikai krizis

Bécs, november 16.
 Seipel szövetségi kancellár kijelentette, hogy amennyiben a szövetségi tartományok a szövetségi tanáccsal szemben fönnálló anyagi tartozásaikat nem fogják teljesíteni, feltétlenül visszalép az ügyek további vezetésétől s állásáról lemond.


Osztrák politikai és parlamenti körökben remélik, hogy Seipel kancellár lemondására nem fog sor kerülni, azonban ha ez mégis bekövetkeznék, ugy utóda minden valószinüség szerint dr. Rammek, a Mayer-kabinet volt igazságügyminisztere lesz, esetleg dr. Smitz, a jelenlegi osztrák népjóléti miniszter, Seipel kancellár lemondása azonban semmiesetre sem jelentené a kancellár politikai passzivitását, mert, mint a keresztényszocialista párt vezére a kormány politikájára müködésével továbbra is befolyásolással lesz. A sok kombináció közepette csupán egy bizonyos, hogy a szanálás müvét Seipel lemondása esetén is az ő szellemében fogják tovább folytatni s inteucióit minden vonatkozásban tiszteletben fogják tartani.

Bécs, november 16.
Tegnap folytatták többségi pártokhoz tartozó tartományi főnökök és tartományi előadók tanácskozását, amelyet a kancellár hivott egybe. Ma délelőtt és délután a miniszterek tanácskoztak a kancellári hivatalban a többségi pártok vezetőivel. A kancellár beszámolt mindazokról a tárgyalásokról, amelyeket ujabb kancellári megbizatása óta folytatott és kifejtette véleményét arról a kérdésről, hogy mi szükséges Ausztriában a pozitív föderalizmus kiépítéséhez.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98