Dtum
Login with Facebookk
1925 | December

A.S. V. Nürnberg – L. F. C. Nürnberg 4:2 (1:1)

Darmstadt, dec. 1.

A német futball „Hochburg”-jában, Nürnbergben is megvan a rivalizálás a két helyi nagy csapat, az I. FC Nürnberg és az ASV Nürnberg között. Legutóbbi mérkőzésük előtt már a sajtóban megindult a csata, amelynek kezdeményezője a „Club” régi elnöke, Bäumle ügyvéd volt, aki hosszabb cikkben támadta az „ASV” elnökét és alapítóját, CM Stark-ot.

Ez az előjáték csak még fokozta a túlfűtött hangulatot. Az „ASV” esküdözött, hogy végre legyőzi nagynevű ellenfelét, viszont a „Club” emberei félvállról és fölényesen tárgyalták a helyi derbyt. Bár Kalb, Trüg és Riegel sérüléseik miatt nem játszhattak, mégis biztosra vették a meccset. Ez az elbizakodottság átragadt a csapatra is, a játékosok is lebecsülték ellenfeleiket.

A mérkőzés.

A nagy hideg ellenére is 5000 főnyi közönség előtt kezdődött a küzdelem, Messberger (Regensburg) bíráskodása mellett. A „Club” technikailag feltétlenül jobb játékot mutatott, viszont a jeges pályán ellenfele ügyesebben és lelkesebben játszott.

Kugler hendsze miatt megítélt 11-esből az ASV szerezte meg a vezetést Lany lövéséből a 13. percben. Változatos játék után a 25. percben Wieder a kapust szabályosan, mellel a kapuba nyomta, de a bíró nem ítélt gólt. A bajnokcsapat fölénye következett ezután, míg végre a 35. percben Huber passzából Hochgesang védhetetlenül kiegyenlít.

Újrakezdés után hatalmas offenzívába fog a bajnokcsapat és a 22. percben ismét Huber átadásából Wieder megszerzi a vezetést. Most már fölényeskedik a „Club”, amikor a 35. percben egy szabadrúgásból Sorg jobb összekötő kiegyenlít. A gól megzavarja a bajnokcsapatot, amit a föllelkesül „ASV”- csatárok kihasználnak már két perc múlva ismét Sorg révén a vezetést is megszerzik.

Ez végleg deprimálja a „Club” csapatot, ugy hogy a befejezés előtt Liebermann középcsatár megszerzi az „ASV” negyedik gólját. A nagy szenzáció megtörtént: az „ASV” végre egyszer legyőzte a „Club”-ot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98