Dtum
Login with Facebookk
1925 | Január

MTK – IFC Nürnberg 4:2 (2:0)

Kléber válogatott stílusban küzdött – Amikor már 4:0-ra vezetett az MTK, óriási botrány tört ki a tribünökön – A bíró levonult a pályáról

A tizenegyszeres magyar bajnokcsapat MTK tavaly a spanyolok sziklafészkében, Barcelonába, az idén pedig a németek fellegvárába, Nürnbergbe merészkedett el, hogy a magyar futballiskola fensőbbségét bebizonyítsa. Akkor is, most is szenzációs sikerrel oldotta meg föladatát. Vasárnap a német birodalmi bajnokcsapatot, a büszke és öntelt IFC Nürnberget imponáló fölénnyel gyűrte maga alá.

A kék-fehérek, mint minden nagy küzdelmük alkalmával, most is egységesen és győzniakarás hevületével állottak a küzdőtérre, amelyen a góléhes csatárokat a mezőnyből kimagasló Kléber hajszolta a németek hálója felé.

Már 4:0-ra vezettek a mieink, amikor a soviniszta nürnbergiek óriási botrányt rögtönöztek. A mérkőzést korrektül vezető kölni Bauwens kénytelen volt a pályát elhagyni. Helyét egy nürnbergi bíró foglalta el, aki természetesen szabadjára eresztette honfitársait.

Vad, kemény harc, következett ezután, amelyben nürnbergieknek, Träg révén sikerült két gólt elérniük. A második gól kitünő off side-ből esett. A nagyjelentőségű viaskodásról nürnbergi alábbi jelentésben számol be:

Nürnberg, január 11. (Érk. éjjel 1/2 1-kor.)

 

Nehéz, kemény küzdelemben 4:2 (2:0) arányban győzött az MTK.
Góllövők: Jeny, Molnár, Opata, Jeny, 4:0 után a 15.000 főnyi közönség között óriási botrány tört ki. A kölni Bauwens levonult. Új nürnbergi bíróval vad játék következet. Träg két gólt lőtt. Másodikat off side-ből, Mandl beteg. Födözetsor. különösen Kléber, kitűnő.

Az MTK vasárnapi szenzációs diadalának értékét öregbíti az, hogy az I. FC Nürnberg, a Német birodalom bajnokcsapata, ami kitűnik abból, hogy néhány héttel ezelőtt a Barcelonát 1:0-ra verő prágai DFC-vel 1:1 arányban döntetlenül küzdött.

A kék-fehérek bravúrja egyúttal a magyar futballsport dicsősége és ezért bátran nézetünk a milanói nagy erőpróba elé is.

Huszonöt a győzelmet arattak eddig n kontinensen túrázó csapataink. Hét esetben végeztek eldöntetlen ül és csak hatszor szenvedtek vereséget Gólarány: 95:43 a magyarok javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98