Dtum
Login with Facebookk
1925 | Július

Egy ittas rendőrsegédfogalmazó végigkardlapozta a Népszínház-utca járókelőit

A VII. kerületi rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot Bacsa István rendőrsegédfogalmazó. A VII. kerületi rendőrkapitányság épületében több rendőrtisztviselő névnapot ült. Ezek között Bacsa István 24 éves segédfogalmazó a kelleténél több bort fogyasztván, délután egy fiatal rendőrtisztviselő társával hazafelé indult Német utcai lakására, a forgalmas Népszínház-utcán keresztül. A segédfogalmazó rendre megszólította a járókelőket, összeölelkezett nőkkel, férfiakkal, többekbe belekötött, úgy, hogy percek alatt nagy tömeg – többszáz főnyi tömeg – verődött össze s a villamosforgalom is megállott.


A botrány színhelyére csakhamar rendőrök érkeztek és amikor ezt az ittas rendőrfogalmazó meglátta, kardot rántott és hangosan kiáltotta:
- Hozzám ne nyúljon senki, fölaprítom, aki közelembe ér!


Senki nem mert a hadonászó rendőrfogalmazóhoz lépni, aki folytatta útját a Népszínház-utcán fölfelé, kivont karddal a kezében.


Ekkor az őrszemes rendőr látván, hogy a rendőrtisztviselőt lefékezni nem lehet, betelefonált a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahonnét Markovics rendőrtanácsos sietett ki a Népszínház-utcába, kocsiba ültette Bacsa Istvánt, lecsöndesítette, majd lakására vitte, az esetről pedig jelentést tett Bacsa főnökének, Koós Géza rendőrfőtanácsosnak, valamit a főkapitányság elnöki osztályának.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98