Dtum
Login with Facebookk
1925 | Július

Garai János – Európa kardvívóbajnoka

A magyar vívók egymás között intézték el Osztendében Európa kardbajnokságát

Uhlyarik Jenő dr. a második, Petschauer Attila a harmadik helyezett. – A külföldiek közül csak a belga De Tail jutott be a nyolcas döntőbe. – Glykais az előmérkőzések során kiesett. – Garai valamennyi ellenfelét legyőzte.

Messze idegenben a tenger partján, ahol a világ minden tájáról nyaralni sereglenek össze az emberek, magyar véreink diadalmas szereplése nyomán felröppent a győzelmi árbocra a piros-fehér-zöld lobogó. Maroknyi magyar a bámuló idegenek ezrei előtt, az egész kontinens minden országának fokozott érdeklődése mellett diadalmasan hordozta körül az ősi fegyvert.

A magyaros tűz, a nemzet dicsőségéért való küzdelem, vívóinkból olyan eredményt hozott ki, amely minden dicséretet megérdemel, s mindennél jobban bizonyítja a magyar vívósport uralkodó helyzetét.

Gyönyörű eredmény! Nyolc magyar hosszú hónapokon át tartó lelkiismeretes tréning után elmegy Ostendébe, hogy síkraszálljon az 1925. évi Európa kardbajnokságért. Mellettük az idegenek szóhoz sem jutnak, a döntő nyolc résztvevője közül hét magyar, csak a belga De Tail-nak sikerül magát a döntőbe beverekedni, ott azonban egy pillanatra sem játszik komoly szerepet, vívóink tisztára egymás között intézik el a verseny sorsát.

Vívóink diadalmas szereplésének értékét még az sem csökkenti, hogy az olaszok és franciák nem állottak ki a küzdőtérre. Tudták, hogy ott leszünk, módjukban lett volna, hogy fölvegyék a nemes versenyt. Kitértek előlünk, tehát félnek tőlünk, meghátrálásuk már magában jelenti a magyar kardvívósport fölényét és félelmetes hírnevét.

 

A verseny eredményét a következő táviratunk jelenti:

Ostende, július 29.
Az Európa-kardbajnokság előmérkőzése szerdán délelőtt, a döntő délután zajlott le. Már az előmérkőzések alatt kitűnt a magyar vívók fölénye, a nyolc magyar közül egyedül Glyhais Gyulának nem sikerült a döntőbe bejutni.

A döntő eredménye: 1. Garai János 7 győzelem. 2. vitéz Uhlyarik Jenő dr. 5 gy. 3. Petschauer Attila 4 gy. 4. Mészáros Ervin 3 gy. 5. Rády József 3 gy. 6. vitéz Terstyánszky Ödön 2 gy. 7. De Tail (belga) 2 gy. 8. Tóth Péter dr. 2 gy.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Garai János a kardvívás Európa bajnoka Petschuer Attila
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98