Dtum
Login with Facebookk
1926 | December

Hungária – Sabaria 1:0 (1:0)

Hungária: Kropacsek – Mandl, Kocsis – Kővágó, Kléber, Nádler – Opata, Kittl, Molnár, Tritz, Jeny.
Sabaria: Weinhardt – Nagy, Kovács – Pesovnik, Vámos, Bass – Krutzler, Takács, Mészáros, Holzbauer, Buresch.

Az időjárás nagy mester az emberi örömök elrontására. Példa rá a vasárnapi Hungária - Sabaria mérkőzés, amelyre ünnepi hangulatban készült mindkét tábor, amelytől kellemes vasárnapi szórakozást, vérpezsdítően izgalmas színjátékot várt mindenki s lett belőle egy sáros, vízbe fulladt, megkurtított, gyenge sportot nyújtó kényszerprodukció.

Az időjárás alakulását irányító felsőbb hatalommal azonban nem lehet vitába szállni, ám ott vannak a vasárnapi sportszórakozások földi rendezői, akikkel éreztetni lehet az elromlott mulatság fölött érzett elkeseredést.

Így tett a Hungária-úti pálya „vízben hagyott” közönsége is, legalább is annak a nyirkos hidegben is tüzet fogó része, amikor kihirdették, hogy a bajnoki pontokért folyó küzdelem helyett barátságos alapon ütközik meg a két csapat a sártengerré változott küzdőtéren.

A mesterségesen felmelegedett hangulat közepette kezdődött meg a pályán a barátságos játék. Az eső egyre sűrűbben esett, a talaj mind vizesebb, sárosabb lett, s csakhamar nyilvánvalóvá vált, hogy a bíró helyesen ítélte meg a helyzetet, amikor a bajnoki mérkőzésre, reális küzdelemre alkalmatlannak minősítette a küzdőteret.

A közönség józanabb, belátóbb része ezt hamarosan akceptálta is, a tüzesebbek is lehiggadtak, s végül nyugodt atmoszférában folyt le a barátságos csetepatéba devalválódott mérkőzés. A publikum végül már azt sem vette zokon, hogy a játékosok egészségének kímélése céljából az egyesületi vezetők kérésére az első félidőt 33, a második félidőt 17 percre kurtította a bíró.

A nehéz talajon lassan jönnek lendületbe a játékosok. Eltelik vagy öt perc a nélkül, hogy egyetlen valamirevaló roham kialakulhatna. Végre Jeny a Molnártól kapott jó labdával lefut, ám pontos beadását Nagy elfejeli a ráfutó belsők elől. A Hungária percekig szorongatja a szombathelyi kaput, de lövéshez csak Molnár jut, ám labdája a kapu fölött süvit el.

A 11. percben vezeti a Sabaria első esélyes támadását Krutzler révén, akinek beadása a felső kapufát súrolja. Most Hungária korner, majd szabadrúgás következik, mindkettőt elhárítja a szombathelyi védelem. A 14. percben Molnár – Jeny akcióból Kittl jó labdához jut, de elrontja. A kék-fehér támadások egyre erősödnek, de a Sabaria védelme keményen ellenáll.

Végre a 29. percben Molnárnak, aki testcsellel megtéveszti a szombathelyi bekkeket, sikerül rést találnia, élesen lő s a labda a hibásan vetődő Weinhardt mellett a kapuba jut. A félidő hátralevő részében is a Hungária támad az erélyesen és biztosan dolgozó szombathelyi-védelem azonban nem engedi gólhelyzethez a kék-fehér csatárokat.

A játék második, rövid periódusában a Sabaria csatársora, amely Holzbaner nélkül, Németh, Krutzler, Mészáros, Takács, Buresch összeállításban állt fel, többször rohamoz, mint az első félidőben. Az első percek azonban még a Hungáriáé, Kittl jó helyzetből a kapu fölé lő, majd Molnár lövését Weinhardt kissé bizonytalanul fogja.

Most következnek a Sabaria támadásai. Szép összjátékkal és lendületesen nyomul fel a szombathelyi csatárkvintett, Mészáros tiszta helyzetbe jut, ám gurított labdája elakad a sárban és Kropacsek zsákmánya lesz. A 8. percben kornerhez jut a Sabaria, a szép sarokrúgást Mandl szép fejessel küldi a mezőnybe.

Még néhány visszavert Sabaria-roham, s azután ismét a Hungária nyomul föl. Tritzet faultolják, Molnárr lapos szabadrúgása elkerüli a kaput. A csonka meccs utolsó perceiben nem történik megemlítésre érdemes akció, s a játékosok, de a közönség is örül, hogy vége a kevés élvezetet nyújtó játéknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98