Dtum
Login with Facebookk
1926 | Február

MTK, FTC, NSC, Vasas kombinált – DFC 2:0 (2:0)

Hungária-úti pálya. – 10.000 néző. – Bíró: Magyar János. – Góllövők: Szentmiklóssy, Himmer

Kombinált csapat:
Remete – Takács, Török – Kertész II., Wurth, Blum – Koffler, Varga (Stecovits), Opata, Szentmiklóssy, Himmer.
DFC: Zsigmond – Kuchynka, Ottoway – Schillinger, Steffl (Neubauer), Mahrer – Krompholz, Patek, Kannhäuser, Szedlacsek, Less.

A bécsi profi-futball egyik legszimpatikusabb képviselője, a WAC után, Prága professzionalista sportjának Budapesten nem kevésbé rokonszenves reprezentánsa, a DFC látogatott el hozzánk az előszezonba. A prágai németek csapatának téli túrája pompásan sikerült, a jeles együttes hatalmas győzelmekkel tett tanúságot kitűnő formájáról és fitt kondíciójáról.

A DFC kezd, de a magyar csapat ragadja magához a labdát, és azonnal a DFC térfelére tereli a játékot, eközben Blumot faultolják. A megítélt szabadrúgást a 2. percben Blum a kapura irányítja, Ottoway fejjel Szentmiklóssy elé ment, akinek lövése Zsigmond kezét érintve a hálóba jut (1:0).

A gól hatása csakhamar mutatkozott, mert mindkét fél részéről olyan nívós és pompás küzdelem indul meg, amilyenben már régen volt része a közönségnek. Csak a kitűnő védelmek tudják megakadályozni, hogy a labda hosszabb ideig a kapuk előtt maradjon.

A 6. percben Opata ideális szöktetésével lefutó Kofflernek sikerül veszélyes helyzetet teremteni, de Szentmiklóssy gyenge lövését Zsigmond könnyen fogja. A 25. percben Koffler sarokrúgásába Himmer befut, és a lábáról lepattanó labda a meglepett Zsigmond hasa alatt kapuba jut. (2:0).

Az agilis fedezetsortól támogatott magyar csapat továbbra is megőrzi fölényét és a 31. percben Opata hátrahúzott labdája a tisztán álló Himmer elé kerül, aki meglepetésében súlyosan hibáz. Még Koffler dolgoz ki kedvező helyzetet, de a belsők lekésnek pompás beadásáról.

A 35. percben a DFC megy támadásba, de Less kapásból lőtt labdája alaposan kapu mellé jut. Ez akciók után Kannhäuser lába megrándul, társai kiviszik, helyét Szedlacsek foglalja el, míg az ő helyébe a tartalék Neubauer kerül. A magyar csapat mintha visszaesne, teljesen átengedi a teret a DFC-nek, azonban Patek közvetlen kapu fölé lőtt labdáján kívül más eredményt nem sikerül elérni.

Helycsere után Kannhäuser ismét visszatér, elfoglalja helyét, úgyszintén Szedlacsek is, míg a tartalék Neugebauer a kiállt Steffl helyére megy a fedezetsorba. A kombinált összeállítása mindössze annyiban változik, hogy Varga helyét klubtársa, Stecovits foglalja el.

A magyar csapat rögtön támad, de Koffler súlyosan hibáz, míg újabb támadásokat Himmer, majd Stecovits offszájdja akasztja meg. Mintegy tízpercnyi mezőnyjáték után Krompholz támadása kecsegtet eredménnyel, de ebből Szedlacsek hatalmas lövését Remete szép stílusban fogja. A DFC erélyes támadásainak két korner az eredménye, amelyek azonban eredménytelenek maradnak.

A magyar csapat csak nehezen szabadul szorongatott helyzetéből, amelynek eredménye Stecovitsnak a 27. percben közvetlen kapu mellé lőtt éles lövése, míg három percre rá Himmer lefutása teremt kitűnő helyzetet, de ebből Koffler lapos lövését Zsigmond védi.

A 35. percben Opata támadását a kifutó Zsigmond akarja szerelni, annak lábára dobja magát, a vállán megsérül, de egy perc szünet után elfoglalja ismét a helyét kapujában.

Az idő rövidsége a DFC-t is fokozott erőkifejtésre sarkalja és egy ilyen váratlan akcióból a 41. percben Less kapura lőtt labdája Remete kezéről felperdül a hálóba, de onnan ismét a kapuvonal elé kerül, ahol Remete lestoppolja.

A DFC gólt reklamál, de a távol álló bíró nem is vesz az esetről tudomást. A játék tovább folyik, a DFC-nek azonban nem sikerül az eredményen változtatni. Az utolsó percben még egyszer szóhoz jut a magyar csapat, Szentmiklóssy lövése kornert eredményez, azonban Himmer csavart labdáját Stecovits kapu fölé fejeli.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A győztes budapesti kombinált csapat A prágai DFC csapata Opata süvítő lövését Zsigmondy a DFC kapusa fogja
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98