Dtum
Login with Facebookk
1926 | Január

Értekezlet a zöldségtermesztés ügyében

A Duna-Tiszaközi Mezőgazdasági Kamara Kecskeméten december hó 21-én értekezletet tartott a zöldségtermelés ügyében. Staub Elemér elnök bejelentette, hogy az osztrákokkal sikerülni fog még január havában kereskedelmi szerződést kötni és ha ez tényleg bekövetkezik, akkor nagy előnyére lesz hazai zöldségtermelésünknek.

A kamarának az a feladata, hogy a külföldi értékesítési lehetőségek ismeretében mintegy irányt szabjon a termelésnek s oly zöldségféleségek termelését igyekezzék előmozdítani, amelyek minden nehézségek nélkül értékesíthetők. Mindazonáltal a kamara állandóan tájékoztatni fogja a zöldségtermelőket arról, hogy minő kilátások vannak a zöldségértékesítés terén.

Benedek Sándor az Országos Magyar Kereskedelmi Egyesülés képviselője előadást tartott a zöldségértékesítés kérdéséről és megállapította, hogy bizonyos zöldségféleségekben határozott túltermelés van s ezeknél a termelést határozottan csökkenteni kell.

Véleménye szerint jobban fel kell karolni a torma termelését, amely igen jó áron értékesíthető és amelyet csak igen kis mértékben termelünk. A kamara figyelmébe ajánlotta a nürnbergi tormatermelés tanulmányozását és azt ajánlotta, hogy a kamara szerződtessen nürnbergi tormatermelő szakmunkásokat, hogy ezzel hatalmasan fellendítse a tormatermelést.

Ugyancsak jobban kell felkarolni a babtermelést és pedig száraz babtermelésre kell a fősúlyt helyezni, mert a száraz babnak nemcsak Európában, hanem Amerikában is meg van a biztos felvevő piaca.

Barna Tibor, a termelők képviselője, gyakorlati tapasztalatai alapján azt állította, hogy a korai zöldségféleségek termelésére kell a fősúlyt helyezni.

Nagy Mihály és Gesztelyi Nagy László főleg a feldolgozó ipar igényeihez és szükségletéhez alkalmazkodó cikkek termelését tartják szükségesnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98