Dtum
Login with Facebookk
1926 | Június

Ébredők hadakozása egy rokkant ujságárus ellen

Vasárnap délelőttre az Éme központi vezetősége országos taggyülést hivott össze a régi képviselőház termében. Már jóval 11 óra előtt népes volt a Főherceg Sándor-utca környéke, Beszkár-alkalmazottak, vasutasok és valóban sok nő igyekezett a gyülésre.

 

Az egyesület igazgatója az elnöki megnyitó során bejelentette, hogy dr. Eckhardt Tibor országos elnök családi okok miatt nem jelenhetett meg. Helyette egy községi reáliskola igazgatója tartott háromnegyedórás előadást a "liberalizmus nemzetrombolásáról". Az előadás persze alkalmat adott szenvedélyes közbeszólásokra. Utána Zsirkay képviselő következett, aki főleg a liberális sajtó ellen hadakozott.

 

A nagygyülés befejeztével egy hat főből álló csoport a Muzeum-körút felé tartott. A Muzeum-kávéház előtt egy rokkant ujságárus napilapokat árult és reklámul kis piros-fehér-zöldszinű zászlókat osztogatott. A társaság egyik tagja meglátta a reklámzászlót és reákiabált a rikkancsra:
- Nem szégyeled magad zsidó lapot árulni?


A következő pillanatban a társaság többi tagja is körülvették az ujságárust, majd a gyülésről érkezők is odacsödültek a Muzeum-körút sarkára és az ujságokat tartó rámából kitépték a zászlókat, a plakátokat pedig szétszaggatták.


- Ne bántsák az ujságjaimat! - kiabálta a megrémült rokkant, amire válaszul öklök emelkedtek a levegőben. Az ujságárus veszélyes helyzetének utolsó pillanatában néhány rendőr érkezett a botrány helyszinére, de ekkor a botrány rendezőinek már nyoma veszett és leigazoltatni senkit sem lehetett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98