Dtum
Login with Facebookk
1926 | Május

Detektivek egész raja üldöz egy gavallér tolvajt, aki közben előkelő bárokban pezsgőzik és elviszi a társaságában mulató hölgyek és urak bundáit

Detektivek egész raja üldöz egy gavallér tolvajt, aki közben előkelő bárokban pezsgőzik és elviszi a társaságában mulató hölgyek és urak bundáit.

Raffinált tolvaj évek óta nem tudott olyan ügyesen bujkálni a rendőrség elől, mint az utóbbi hónapokban egy elegáns, magas, 30 év körüli, markáns orru fiatalember, akiről a legpontosabb személyleirást szerezték be s aki mégis minduntalan kisiklik a detektivek kezéből. Ezt a fiatalembert a legraffináltabb lopások miatt keresik. Az első följelentés szerint bement egy orvos várószobájába, ahol helyet foglalt, hogy az orvos megérkezésére várakozzák. Kisvártatva, amikor a szobaleány kiment, a fiatalember kisosont és csak később vették észre, hogy az orvos rendelőjéből eltünt egy aranyóra. Ettől kezdve nem mult el nap, hogy valamelyik fővárosi orvos előszobájából el ne loptak volna néhány kabátot. Természetesen a főkapitányságon rögtön látták, hogy az orvosok fosztogatója egy és ugyanaz a személy.


A teljes ismeretlen tettes kinyomozásával Hajdó János detektívfölügyelő csoportját bizták meg. A detektivek egész raja járta végig a károsultakat, hogy személyleírást szerezzenek be a tettesről és igy megállapították, hogy a kabáttolvaj körülbelül 180 centiméter magas, barna, fölfelé fésült haju fiatalember, akinek jellegzetes ismeretőjele arisztokratikus orra. Rendszerint elegáns, sötét ruhát visel. Néhány szobaleánynak megmutatták a rendőrségen lefényképezett hasonló fogásokkal élő tolvajokat, de azok között senki sem ismert rá a most körözött szélhámosra. Érdekes, hogy a legszorgalmasabb kutatások ideje alatt is egyre-másra érkeztek följelentések ugyanerről a tolvajról, ugyanarra, hogy a budapesti orvosegyesületek utján végül is a rendőrség figyelmeztette az összes budapesti orvosokat, hogy óvakodjanak az elegáns tolvajtól.


Ugy látszik, maga a tettes is megneszelte a dolgot, mert egyik napról a másikra megváltoztatta müködési területét és most az ügyvédi irodákat kezdte látogatni. Néhány penzióban is járt ugyanez a fiatalember, ahol rendszerint vidékről vagy külföldről érkező rokonai számára keresett lakást és eközben követett el nagyobb lopásokat. Föltünő, hogy bár töméntelen kabátot és bundát lopott már, a rendőrség megállapítása szerint sehol egyetlen lopott kabátot sem adott még el.


A legérdekesebb följelentést szombaton tették ellene. Eszerint az üldözött elegáns tolvaj az egyik előkelő mulatóhelyen megismerkedett egy nagyobb mulató társasággal, záróráig pezsgőzött velük. Amikor aztán a társaság távozni akart, udvariasan összeszedte a ruhatári jegyeket, hogy majd ő kikészítteti a hölgyek bundáját és az urak fölöltőit. Amint együtt volt a sok bunda és fölöltő a ruhatár pultján, az elegáns tolvaj a homlokára ütött:
- Nagyszerü ötlet, most csinálok egy jó viccet!
Autóért füttyentett és az egész társaság bundáit és fölöltőit berakatta az autóba és viccből elrobogott...


A társaság utóbb kijózanodott a vicc hatása alatt és valamennyien dideregve, kabát nélkül siettek a rendőrségre, ahol följelentést tettek. Most már a Nemess Sándor-főcsoport összes detektivjei hajszolják Hajdó detektivfőfelügyelő vezetése alatt a veszedelmes tolvajt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98