Dtum
Login with Facebookk
1926 | Március

Nagy botrány a Fővárosi Operettszinház szinpadán

Szokolay Olly vasárnap játék közben otthagyta az előadást

A Fővárosi Operettszinház határozottan „rossz passzban” van. Az utóbbi hetek botránykrónikáiban vezető szerepet játszik ez a szinház, amelynek – számos igazgatóját tekintve – a legkifogástalanabbul kellene müködnie. A legujabb, vasárnap délutáni botránynak előzménye amely szinte páratlan ennek a szinháznak történetében is, a következő:


Biller Irén a premiér után tulságosnak találta énekszerepeit és éppen ezért maga kérte az igazgatóságot, hogy néhány számot, így a nézőtéri „Szív aukció” betétet is más énekelje. A számot Szokolay Ollyra osztották ki és a fiatal szinésznő Harmath Imre slágerbetétjével elhatározó sikert aratott esténként.


Vasárnap délután azonban nagy meglepetés érte Szokolay Ollyt. Mig a szinpadon játszott, addig öltözőjéből kicsempészték a „Szív aukció” toalettjeit és néhány perc mulva már Biller Irén osztogatta a „szivalaku csokoládékat” a nézőtéren. A kétségbeesett Szokolay Ollynál ugyanakkor megjelent Szabolcs Ernő főrendező, aki a félájult szinésznőnek igy adta tudtára a szinház szinészeinek statiszteriája mellett a különös szerepcserét.


- Ne haragudj Ollykám. Én nem tehetek róla. Biller reggel kérte a betétet és nekem nem volt erőm megakadályozni ezt az igazságtalanságot. Bár volna erőm bizonyos dolgokon nagyon tudnék változtatni.
Hiába, a primadonna csak primadonna és a vérig sértett szőke Olly a vasárnap délutáni előadást felvonás közben otthagyta, ugyhogy Szokolay számai a délutáni előadásból egyszerüen kimaradtak.
Közben megérkezet Zürichből Rohos Imre vezérigazgató, aki Jób Dániel igazgatóval együtt kétségbeesetten kereste fel Molnár Dezső dr.-t, a Szinészszövetség igazgatóját.


Molnár dr. ezután rátelefonált a még mindig duzzogó Szokolay Ollyra, hogy szerződést kötelezettségét tartsa be, éppen ezért ezt előadáson jelenjen meg, sőt kilátásba helyezte azt is, hogy másnapra megkapja a „Szív aukciót”:


Szokolay engedett a kérésnek, vállalta tovább a szerződést, de csak azon feltétellel, ha Biller Irénnel, aki vele ilyen inkollégiálisan viselkedett – nem köteles ezentul közös számot táncolni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Biller Irén színművésznő Jób Dániel, a Vígszínház művészeti igazgatója
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98