Dtum
Login with Facebookk
1926 | Május

FTC – MTK 1:1 (1:1)

FTC: Huber – Takács, Hungler II. – Fuhrmann, Müller, Blum – Mácsay, Varga II. Pataki, Sándor, Kohut.
MTK: Remete – Kocsis, Senkey I. – Rebró, Kléber, Nádler – Braun, Molnár, Opata, Károly III., Jeny.

Amiben titokban mindenki reménykedett, ami a fél óránként esősre változó hűvös idő ellenére is újra vagy harmincezer futballrajongót hajtott a Hungária-úti pályára, most az annyira várt és az osztrák-magyar mérkőzés nagy kudarca után is még egyre remélt fordulat újra lemaradt.

Szürkén, olykor kétségbeejtően unalmasan zajlott le a derby s a nagyritkán előcsillanó tervszerű akciók éppen nem voltak elegendők ahhoz, hogy a közönségnek lassan fagyosra forduló hangulatát kiengeszteljék. Nincs is hívebb kritikája ennek a mérkőzésnek annál, mint hogy a tisztán becsületre menő küzdelmet is némán asszisztálta végig a közönség.

Az MTK kezd, és az első percekben támad is, de rövidesen az FTC kerül frontba. Senkey I. rövid hazaadását Sándor majdnem elhalássza Remete elől. Az FTC erős támadásainak nagy részét Kohut vezeti lendületesen.

A 7. percben Müller éles labdájával Kohut villámgyorsan lefut, de nagy erővel lőtt labdája a kapu mellett süvít el. A tíz percig tartó FTC-offenzíva nem hoz eredményt, mert a gyorsan keresztülvitt és főleg a szélsőkre alapított támadásoknál a belső csatárok lemaradnak.

A 19 percben jó helyzet adódik, azonban Takács szabadrúgására Pataki és Sándor egyszerre ugrik fel, úgyhogy Kocsis tisztázni tudja a veszélyes helyzetet. Egy perc múlva ismét veszélyben van Remete kapuja, mert Senkey Pataki elől kézzel üti le a labdát és a bíró tizenegyest ítél. Kohut áll a labda elé, akinek a középre irányított bombalövését Remete kornerre öklözi.

Most az MTK kerül frontba, de Braun rossz centerezéssel fejezi be a szépen indult akciót. A 30. percben Blum ideálisan szökteti Kohutot, akinek félmagas centerét Pataki átlépi és a labdát Varga kapásból élesen a jobb felső sarokba lövi. (1:0).

A gól után az FTC enged az iramból és mezőnyjáték alakul ki. A 38. percben Mácsai labdájával Pataki ugrik ki és a 16-osról küldött magas lövését Remete szépen védi. Rebró állandóan a középen van, hogy Klébernek segítsen s így Kohut igen gyakran kerül jó helyzetbe.

Már-már úgy látszik, hogy a félidő az FTC javára zárul, amikor a befejezés előtt egy perccel Opata-Molnár-Braun összjátékából utóbbi szépen centerez, és az összekötő helyére húzódott Jeny a korán vetődő Huber mellett kiegyenlít. (1:1) Pár pillanatig tartó mezőnyjáték után vége a félidőnek.

A második félidő nagy részében – ellentétben az elsővel – az MTK irányítja a játékot. Az iram nagyon lanyhult, a játékosok fáradtaknak látszanak és a közben kerekedett szél az FTC térfelére tereli a játékot. A játék egyoldalúvá válik, unalmas lesz, amelybe csak igen ritkán vegyül érdekesebb momentum.

A 12. percben Braun szabadrúgása ijeszti meg az FTC hívőit, majd Jeny 20 méteres lövése – amely alig kerüli el a kaput – kelt reményeket a kék-fehér tábor közelében. Egy rövid időre újból fellángol az FTC-ben a támadókedv, de Mácsai szép centerét a belsők elengedik, majd Mácsai közelről küldött lövése a kapu mellé kerül.

A széltől támogató MTK támadásainak parírozására az FTC belsők is hátrahúzódnak és sikerrel verik vissza az MTK elerőtlenedett gólszerző kísérleteit. Az utolsó negyedórában egymásután három kornert is ér el az MTK, de egyiket sem tudja kihasználni. A játék teljesen ellaposodik, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a közönség nagy része már 20 perccel a befejezés előtt otthagyja a meccs színhelyét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Blum és Molnár küzdelme a labdáért Takács szereli Opatát
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98