Dtum
Login with Facebookk
1927 | Augusztus

Amerika Lindbergh-láza egyre hatalmasabb méreteket ölt

Lindbergh fogadtatása olyan impozáns volt, hogy az ember könnyen hihette, hogy ilyen nagy ünlepés, amelyre millió és millió ember vonult fel s a modern technika minden eszközét igénybe vette ahhoz, hogy Amerika legkisebb pontjára is eljuttassa a fiatal ócánrepülő dicsőségét, csakhamar kifárad. Ámde nem igy történt, bármily elementárisan kitörő és vad lobogású volt is Lindbergh megünneplése.

 

A becsülés, amellyel nép elárasztja, úgy látszik, valami mélyen maradandó és Lindbergh neve éppúgy megmarad az amerikai történelem aranytábláin, mint Kolumbusé, Washingtoné és Lincoln Ábrahámé.

 

Hasonlóan e nagy férfiak képmásaihoz, Lindbergh portréját ma már minden amerikai házban megtalálhatjuk. Kétféle műtárgyat, csecsebecsét, fürdői emléket, levélpapírt, virágcserepet, vázát, játékszert és a különböző használati tárgyak megszámlálhatatlan sokaságát díszítették fel Lindbergh nevével és arcvonásaival. A hölgyek varróskatulyáin, kozmetikai dobozain és számos apróságán ott díszeleg Lindbergh neve. Napernyőjükön Lindbergh portréját hordják.


A legutóbbi napokban ám minden amerikai nőn túltett a Lindbergh-kultuszban Fawn Gray, a híres amerikai táncosnő, aki tagja volt a Lindberghet fogadó komitének. A művésznő ugyanis Lindbergh portréját rányomtatta a karjára.

 

Ismerve az amerikai hölgyeknek azt a hajlamát, hogy egymást nagyon szívesen leutánozzák, egészen bizonyos, hogy csakhamar száz és száz olyan hölgy fog akadni Amerikában, aki a karját nyomdába viszi, hogy azon csakhamar egy mosolygós Lindbergh-fotográfia díszelegjen…

 

Kétségkívül nem csekély örömére azoknak a hódolóknak, férjeknek és egyéb olyan hímnemű lényeknek, akiknek nem sikerült átrepülniök az Óceánt, de életük minden vágya az, hogy az illető hölgy őket karjaival átölelje. S e sóvárgott karok egy másik férfi arcvonásait hordják büszkélkedve…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lindbergh képe egy hölgy karján Charles Lindbergh
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98