Dtum
Login with Facebookk
1927 | Augusztus

Szerb miniszteri válasz a Rothermere akcióra

Szabadka, julius 31.
Vasárnap egész Jugoszláviában, főleg pedig a Vajdaságban rengeteg választási gyűlést tartottak. A sok programbeszéd közül a legnagyobb figyelmet Subotic igazságyügyminiszter szabadkai képviselőjelölt beszéde érdemli.


Már a régi kisszerbia sem ismert sem nemzetiségi, sem felekezeti különbséget – mondotta a miniszter- és ez fokozott mértékben van meg most is. Örömmel látom, hogy a magyar pártban tömörült magyarok belátták, hogy ők egyenlő jogu polgárai az országnak és ezért a legnagyobb országos párttal, a radikális párttal kötöttek választási megegyezést. Én kragujeváci vagyok, de eljöttem ide közétek, mert hivtatok és mert kell, hogy megismerjük és megszeressük egymást.


Szükség esetén el fognak jönni a „suruadiaiak” (legdélibb szerbiaiak) is, hogy megvédjék országunk északi határát, ha azt veszedelem fenyegetné. Kijelentem, hogy bennünket nem lehet büntetlenül gunyolni vagy megalázni, a mi területünkből nem lehet semmit kihasitani, de ha mégis kihasitanák, akkor Belgrád lángbaboritja a világot. Ha erre sor kerülne, akkor be fogjuk bizonyitani, hogy a Balkán mily nagy és erős hatalom.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szabadka Lord Rothermere
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98