Dtum
Login with Facebookk
1927 | Február

Rádió az automobilon

A rádió mindinkább szerves alkotórészévé válik a mindennapi életnek. Győzedelmesen bevonul mindenhová és ahol egyszer polgárjogot nyer, többé nem nélkülözhető.

Néhány esztendővel ezelőtt, mint a technika egyik legnagyobb vívmányáról beszéltek, arról, hogy az oceánjáró segítségével érintkezhetnek egymással és a parti állomásokkal. Azután következett a drótnélküli telefon feltalálása, majd népszerűsítése.

Nem sokára sikeres kísérletek folytak a mozgóvontatokról való drótnélküli telefonálás ügyében, amelyek hamarosan sikert hoztak és ma már a legtöbb külföldi gyorsvonati szerelvény el van látva drótnélküli telefónnal, amelyek segítségével az utasok útközben intézhetik el üzleti és magán telefonbeszélgetéseiket.

A vasút után a repülőgépek kerültek sorra és ma már az útonlevő utasszállító repülőgépek ugyancsak fel vannak szerelve rádiótelefonnal. Természetes, hogy a modern élet másik kedvelt közlekedési eszköze, az automobil, sem maradhatott el sokáig e tekintetben a repülőgéptől és Amerikában jelenleg már sok olyan gépkocsi van forgalomban, amelyen tökéletesen működő drótnélküli telefón áll az utas rendelkezésére.

Az autora szerelt rádió segítségével a hosszabb utazásra induló, állandóan tájékozódhat az eseményekről és ami különösen kereskedő és bankároknak fontos, a világpiac áralakulásáról, ha pedig ezek a dolgok nem érdeklik, akkor beállítja a készüléket valamelyik nagy leadó állomás hullámhosszúságára és az utazás unalmát kitűnőbbnél kitűnőbb zene és egyéb előadásokkal űzi el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98