Dtum
Login with Facebookk
1927 | Július

Walkó külügyminiszter

A bécsi események a drágaság enyhitésének problémája nemcsak Vass helyettes miniszterelnököt tartotta egész vasárnapon át permanenciában, hanem a külügy-, belügy- és honvédelmi minisztériumot is. Vasárnap délelőtt Horthy kormányzó Kenderesre, Bethlen miniszterelnök pedig Inkére kért telefonon részletes jelentést mindkét kérdésről, majd Walkó külügyminiszter lépett érintkezésbe a helyettes miniszterelnökkel. A külügyminisztériumban később megjelent Csáky honvédelmi miniszter és Sztranyavszky belügyi államtitkár, akik hosszasan tanácskoztak a külügyminiszterrel, majd Sztranyavszky államtitkár visszatért a belügyminisztériumba, ahol bizalmas értekezletre hivta össze a minisztérium föbb tisztviselőit.

 

E fontos és legnagyobbrészt a bécsi eseményekkel összefüggő permadens tanácskozásoknak politikai körökben jelentőséget tulajdonitanak. És a hozzájuk füzött kombinációkra való tekintettel szükségesnek tartottuk, hogy beszéljünk Vass helyettes miniszterelnökkel, aki a következőket mondotta munkatársunknak:
A bácsi eseményeket a kormány teljesen Ausztria belügyének tekinti, ugy, hogy ezek Magyarország részére semmiféle intézkedéseket nem tesznek szükségessé.


A kormányhoz közelálló helyen közölték még munkatársunkkal, hogy a kormány a bécsi események ügyében mindvégig következetes marad eredeti álláspontjához. Más kérdés természetesen bizonyos óvatossági rendszabályok foganatositása, amelyek lehetetlenné teszik, hogy bármiféle mozgalom Magyarországra is átterjedjen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Walkó Lajos, kereskedelmi miniszter Vass József Karl Seitzet, Bécs szocialista polgármesterét nagyon megviselték az események A tömeg megakadályozza az égő igazságügyi palota előtt a tűzoltók munkáját A Reichpost épülete a romboló tömeg elvonukása után Dr. Julius Deutsch, a felfegyverzett köztársasági védőrség vezetője A forrongás áldozatainak temetése A rendőrigazgatóság előtt tolonckocsi várja a letartóztatott kommunistákat
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98