Dtum
Login with Facebookk
1927 | Szeptember

8000 pengőre biztosítják a hölgyfodrászok minden vendég frizuráját

A pesti figarók védekeznek az elfuserált frizurák miatt indított perek ellen


A nőifodrászok és borbélymesterek köréből az utóbbi időben mind több panasz hangzott el, hogy egyre-másra kapják a kártérítési pereket. Különösen mióta a nők a divatos frizurákat viselik, fordul elő, hogy a kisebb technikai félkészültséggel rendelkező, vagy kissé ügyetlenkedő segédek véletlenül „belevágnak”, vagy kisebb sérülést okoznak a hölgyeknek.

 

A hajfestésnél szintén igen gyakori eset, hogy egy-két csepp a paciens ruhájára hull és ha a haj szine nem is változik meg, a ruha feltétlenül uj szint kap. Az ilyen „elfuserált” frizuráért, vagy tönkretett ruháért természetesen kártérítési per zudul a fodrászmesterek fejére, akik az ilyen természetű perekből kifolyólag az utóbbi időben már mindennapos vendégei voltak a járásbiróság folyosóinak. Csak napokban történt, hogy egy fodrászt, mert a hölgy haját lepörkölte a segédje, ötszáz pengő kártérítésre és egy szőke paróka elkészitésére itéltek.


A nőifodrászok már régóta tanakodtak azon, mikép menekülhetnének meg a mindjobban elszaporodó kártéritési perek lavinájától. Most aztán kitünő megoldást találtak.


Szavatossági biztosítást kötöttek egy biztositó vállalattal, amelynek éretlmében, a fodrászüzem minden vendégét személyenként nyolcezer pengőre, ruháját pedig négyszáz pengőre biztosították.


A jövőben tehát, ha a segéd „bevág” vagy „fuserál”, vagy „pörköl”, a fájdalomdíjat 8000 pengőig a biztositó vállalat fizeti. Éppugy, ha véletlenül valamelyik ideges vagy türelmetlen hölgy ruháját megrongálják, 400 pengő erejéig a biztositó vállalat vásárolja az uj ruhát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98