Dtum
Login with Facebookk
1928 | Június

Rövidek

Elárverezik a Vági-pártot

A viharvert Vági-párt, hivatalos nevén a Magyarországi szocialista Munkáspárt elérkezett hányatott életének utolsó állomásához. A közeli napokban a végrehajtó kalapácsa koppan meg a Hernád-utca 23.sz. alatt lévő párthelyiségben, mert a párt egyik hitelezője, akinek körülbelül 2400 pengővel tartoznak, végrehajtást kért a Vági-párt ellen. A végrehajtó le is foglalta a helyiségekben található összes berendezési tárgyakat, de csak nem nyujtanak elegendő födözetet a követelésre. Igy a közeli napokban elárverezik a berendezéseket is.

 

Vasárnap Chamberlain a szentgotthárdi bizottság tagjaival tanácskozik Genfben, ahol a magyar álláspont teljes győzelmét várják
Legföljebb Paul-Boncour fogja javasolni, hogy a Tanács fejezze ki megütközését, a fegyverszállitás fölött. Apponyi vasárnap elutazott, Walkó megérkezett Genfbe

Csang-Cso-Lin elutazott Pekingből
London, junius 3.
Pekingből jelentik, hogy Csang-Cso-Lin tábornok tegnap reggel különvonaton elhagyta a várost, Csang-Kai-Sek, Feng és Yen-Szi-Csang tábornokok, akik együttesen veszik át a hatalmat Peking fölött, közlik, hogy a várost Sanzi tartományából való nagyobb csapattal fogják megszállni.

Lendvai István is kegyelmet kapott

A büntetőtörvényszéken junius 1-ig körülbelül 300 vádlott vagy elitélt kapott kegyelmet az amnesztiarendelet alapján. Azok között, akiket a biróság amnesztiára méltónak talált, szerepel Lendvai Isrván is, akinek a hitfelekezeti izgatás miatt rá kiszabott egynapi fogházbüntetését engedte el a biróság. Lendvai mellett baloldali ujságirók is kaptak kegyelmet, akiket tiltott közlés vagy ehhez hasonló sajtóvétség miatt itélt el a biróság.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Vági István Paul-Boncour Sir Austen Chamberlain Csang-Cso-Lin tábornagy
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98