Dtum
Login with Facebookk
1928 | Május

3000 főnyi közönség előtt Cochet legyőzte Kehrlinget

A teniszvilágbajnok pompás formában játszott – Kehrling is kitűnő volt, de a szerencse nem szegődött hozzá – Takáts megverte Danet. – A páros meccs revánsa egy-egy szet után a sötétség beállta miatt abbamaradt.

A Margithíd forgalma a kora délutáni órákban a megszokottnál is hatalmasabbra növekedett. Autók végeláthatatlan sora kígyózott Budáról és Pestről a szigeti kishídra, zsúfolt autóbuszok és villamosok ontották a fogyni nem akaró emberáradatot a felső szigeti díszpálya felé. A szigeti bejáró úton a magánautók és taxik úgy ömlöttek egymásután, hogy a kifelé való közlekedést lehetetlenné tették.

S az autósok, gyalogosok, taxisok és autóbuszosok egyaránt csak egy témáról beszéltek:
-Kehrling?
-Cochet?
A két név körül forgott a beszéd, pergett a vita, mely elvezetett az ünnepi köntösbe öltöztetett díszpályára. Teniszverseny Magyarországon még soha nem látott akkora nézősereget, mint amekkora hétfőn délután a center courtot körülvette.

Oláh Aladár bíráskodása mellett, Kehrling szervizével indult a játék. A magyar bajnok hatalmas lendülettel dobja magát a küzdelembe. Alig öt perce folyik a játék s Kehrling 0:3-ra vezet. Cochet lágyan helyezett ütései közül sok a hálóban köt ki, de keresztben adott leütése megszerzi első gémjét. 1:3.

Kehrling 1:4-re növeli előnyét s már úgy látszik, hogy könnyen nyeri a szetet, mikor Cochet erősít. Két gémet nyer egymásután. Aztán cikázó hálócsata után hihetetlen bravúrral a kiegyenlítést is megszerzi. A magyar bajnok 40:0-ról nyert szervizével újra elhúz s ismét vezet: 4:5!

De pompás volléjit balszerencse kiséri, egymásután alig valamivel a vonalon túl röppennek, hátsó ütései pedig bizonytalanok. Óriási küzdelem után 8:6 arányban Cochet javára szól az első szet.

A második ismét Kehrling ragadja magához a vezetést. 1:0, 1:1 után már 1:3-ra vezet, de Cochet megint kiegyenlít. Kehrling felrántott drejvje most is nem egy holtbiztosnak hitt labdát küld a vonalon túlra. 3:4, 4:4 az állás, aztán Cochet 5:4-es vezetése következik. Most produkálja Kehrling legszebb játékát. Csodás, finom bakhend keresztütésekkel kijátssza befutó ellenfelét, majd ő nyomul a hálóhoz s bravúrosan volléjzve 5:7-re nyeri a második szetet.

Szemkápráztató játékkal indul a harmadik szet. Cochet a rövid, lefékezett Tilden-ütéseket is beiktatja repertoárjába, mely kifogyhatatlan a különböző fortélyokban. Egyenlő erők küzdelmét mutatja a játék, de Kehrling oldaláról hiányzik a szerencse. Pompásan megjátszott labdák után a poént jelentő „ziccereit” üti hajszálra autra s mikor a világbajnok már 4:0-ra vezet, nem ambicionálja a további küzdelmet.

A nyolcperces szünet alatt Cochet, a fáradhatatlan, jókedvű „szerencse fia” nevetgélve diskurál. Kehrling az öltőzőbe siet, ahol lemasszírozzák.

-Az első szetet meg kellett volna nyernem. – mondja – nem is tudom, hogy veszthettem el 4:1-ről! Pedig úgy érzem, hogy jól ment a játék. Meg voltam magammal elégedve. A peches volléjk? Igen, hát szerencsém – az éppen nem volt.

Nem volt, ez igaz. De a szerencse – sajnos – az utolsó szetben is elkerülte bajnokunk kezét. Cochet 1:0, 2:0, 2:1-re vezet. Most Kehrlingnek alkalma volna az egyenlítésre, de két tiszta labdát egymásután autra vág. 3:1. A következő gémben finom bekhend krosszai megint sok tapsot kapnak, de a döntő pillanatban újra ő „veszti” – és nem Cochet „nyeri” – a gémet. 4:1.

Remek hálócsaták következnek, Kehrling 4:3-ra javít, de aztán Cochet következik: levegőben elnyúlva ütött volléja, amit rögtön azután remek stopvolléj követ, váratlanul adott rövid labdái, csodás dinamikai érzékkel váltogatott ütései – gyenge, rövid, erős, hosszú – megszerzik az utolsó két gémet is. Végeredményben Cochet 8:6, 5:7, 6:0, 6:3 arányban győzött.

A világbajnok Budapesten is méltónak bizonyult hírnevéhez. Győzelmét nehéz küzdelem után, de biztosan érte el.

Befejezésül a vasárnapi páros meccs revánsa következik. A rövidesen beálló sötétség miatt azonban csak két szet került lejátszásra. A meccsen kellemes feltűnést keltett Pétery kitűnő diszpozíciója. A nagyszerű négyesnek valóban méltó tagja volt. Pedig Cochet itt is brillírozott s Danet jól dolgozott mellette Kehrlingen nem látszott meg a nagy meccs fáradtága. Elemében volt.

A lejátszott két szet eredménye: első 6:2 a magyar pár, második 7:9 a francia pár javára.

Francia vendégeink az éjszaka folyamán Bécse utaznak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A közforgalmú vasút centennáriuma A közforgalmú vasút centennáriuma
A közforgalmú vasút centennáriumát az egész művelt világ ünnepli....
Magyar evezősök a bécsi regattán Magyar evezősök a bécsi regattán
Az evezősök az idén nagy számmal szándékozzák felkeresni a bécsi...
Schöpflin Aladár: Zsuzsi Schöpflin Aladár: Zsuzsi
A fiatal özvegy parasztmenyecskének az "állami" ember csak az igazi...
A horvát tartománygyülés feloszlatása A horvát tartománygyülés feloszlatása
A horvát tartománygyülést, melynek megbizatása csak jövő tavaszszal,...
BTC – UTSE 1:1 (1:1) BTC – UTSE 1:1 (1:1)
Az első negyedórában a BTC robosztus csatárai nagyszerűen gázolnak át...
50 fillér – egy embernél 50 fillér – egy embernél
Két nap előtt valahol a mulató Városligetben két fiatal úr, - uri...
Szivenszúrt egy fiatalembert egy fegyházból szabadult angyalföldi bicskás Szivenszúrt egy fiatalembert egy fegyházból szabadult angyalföldi...
Szombatra virradó éjszaka kilenctagú társaság kártyázott és...
Egy budapesti fiatalember három barátjával autón Budapestre szöktette Szombathelyről válófélben levő feleségét Egy budapesti fiatalember három barátjával autón Budapestre szöktette...
Husvét vasárnapjára virradó éjjel föltűnő esemény játszódott le...
Dühöng a feketepiac Németországban Dühöng a feketepiac Németországban
A feketepiac Németországban teljes erővel dühöng. A parasztok...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98