Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
ipariwebshop.hu
1928 | Május

3000 főnyi közönség előtt Cochet legyőzte Kehrlinget

A teniszvilágbajnok pompás formában játszott – Kehrling is kitűnő volt, de a szerencse nem szegődött hozzá – Takáts megverte Danet. – A páros meccs revánsa egy-egy szet után a sötétség beállta miatt abbamaradt.

A Margithíd forgalma a kora délutáni órákban a megszokottnál is hatalmasabbra növekedett. Autók végeláthatatlan sora kígyózott Budáról és Pestről a szigeti kishídra, zsúfolt autóbuszok és villamosok ontották a fogyni nem akaró emberáradatot a felső szigeti díszpálya felé. A szigeti bejáró úton a magánautók és taxik úgy ömlöttek egymásután, hogy a kifelé való közlekedést lehetetlenné tették.

S az autósok, gyalogosok, taxisok és autóbuszosok egyaránt csak egy témáról beszéltek:
-Kehrling?
-Cochet?
A két név körül forgott a beszéd, pergett a vita, mely elvezetett az ünnepi köntösbe öltöztetett díszpályára. Teniszverseny Magyarországon még soha nem látott akkora nézősereget, mint amekkora hétfőn délután a center courtot körülvette.

Oláh Aladár bíráskodása mellett, Kehrling szervizével indult a játék. A magyar bajnok hatalmas lendülettel dobja magát a küzdelembe. Alig öt perce folyik a játék s Kehrling 0:3-ra vezet. Cochet lágyan helyezett ütései közül sok a hálóban köt ki, de keresztben adott leütése megszerzi első gémjét. 1:3.

Kehrling 1:4-re növeli előnyét s már úgy látszik, hogy könnyen nyeri a szetet, mikor Cochet erősít. Két gémet nyer egymásután. Aztán cikázó hálócsata után hihetetlen bravúrral a kiegyenlítést is megszerzi. A magyar bajnok 40:0-ról nyert szervizével újra elhúz s ismét vezet: 4:5!

De pompás volléjit balszerencse kiséri, egymásután alig valamivel a vonalon túl röppennek, hátsó ütései pedig bizonytalanok. Óriási küzdelem után 8:6 arányban Cochet javára szól az első szet.

A második ismét Kehrling ragadja magához a vezetést. 1:0, 1:1 után már 1:3-ra vezet, de Cochet megint kiegyenlít. Kehrling felrántott drejvje most is nem egy holtbiztosnak hitt labdát küld a vonalon túlra. 3:4, 4:4 az állás, aztán Cochet 5:4-es vezetése következik. Most produkálja Kehrling legszebb játékát. Csodás, finom bakhend keresztütésekkel kijátssza befutó ellenfelét, majd ő nyomul a hálóhoz s bravúrosan volléjzve 5:7-re nyeri a második szetet.

Szemkápráztató játékkal indul a harmadik szet. Cochet a rövid, lefékezett Tilden-ütéseket is beiktatja repertoárjába, mely kifogyhatatlan a különböző fortélyokban. Egyenlő erők küzdelmét mutatja a játék, de Kehrling oldaláról hiányzik a szerencse. Pompásan megjátszott labdák után a poént jelentő „ziccereit” üti hajszálra autra s mikor a világbajnok már 4:0-ra vezet, nem ambicionálja a további küzdelmet.

A nyolcperces szünet alatt Cochet, a fáradhatatlan, jókedvű „szerencse fia” nevetgélve diskurál. Kehrling az öltőzőbe siet, ahol lemasszírozzák.

-Az első szetet meg kellett volna nyernem. – mondja – nem is tudom, hogy veszthettem el 4:1-ről! Pedig úgy érzem, hogy jól ment a játék. Meg voltam magammal elégedve. A peches volléjk? Igen, hát szerencsém – az éppen nem volt.

Nem volt, ez igaz. De a szerencse – sajnos – az utolsó szetben is elkerülte bajnokunk kezét. Cochet 1:0, 2:0, 2:1-re vezet. Most Kehrlingnek alkalma volna az egyenlítésre, de két tiszta labdát egymásután autra vág. 3:1. A következő gémben finom bekhend krosszai megint sok tapsot kapnak, de a döntő pillanatban újra ő „veszti” – és nem Cochet „nyeri” – a gémet. 4:1.

Remek hálócsaták következnek, Kehrling 4:3-ra javít, de aztán Cochet következik: levegőben elnyúlva ütött volléja, amit rögtön azután remek stopvolléj követ, váratlanul adott rövid labdái, csodás dinamikai érzékkel váltogatott ütései – gyenge, rövid, erős, hosszú – megszerzik az utolsó két gémet is. Végeredményben Cochet 8:6, 5:7, 6:0, 6:3 arányban győzött.

A világbajnok Budapesten is méltónak bizonyult hírnevéhez. Győzelmét nehéz küzdelem után, de biztosan érte el.

Befejezésül a vasárnapi páros meccs revánsa következik. A rövidesen beálló sötétség miatt azonban csak két szet került lejátszásra. A meccsen kellemes feltűnést keltett Pétery kitűnő diszpozíciója. A nagyszerű négyesnek valóban méltó tagja volt. Pedig Cochet itt is brillírozott s Danet jól dolgozott mellette Kehrlingen nem látszott meg a nagy meccs fáradtága. Elemében volt.

A lejátszott két szet eredménye: első 6:2 a magyar pár, második 7:9 a francia pár javára.

Francia vendégeink az éjszaka folyamán Bécse utaznak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A világ hitelezője A világ hitelezője
Amerika külön munkát folytat Genovával párhuzamosan. Mert bár Genova...
Az érdekképviseleti törvényjavaslat ellen tüntetett a szakszervezetek kongresszusa Az érdekképviseleti törvényjavaslat ellen tüntetett a szakszervezetek...
Vasárnap délelőtt zsúfolt padsorok előtt nyitotta meg a...
Az atom, a rádium Az atom, a rádium
Egy szép napon aztán kiderült, hogy az atomon belül is van még...
Lóránt István müncheni magyar lapszerkesztőt a dachaui koncentrációs táborból fogházba szállították Lóránt István müncheni magyar lapszerkesztőt a dachaui koncentrációs...
A képviselőház egyik legutolsó ülésén Lázár Miklós képviselő a Ház...
Pamela Wrinch az Angol Tudományos Társaság legfiatalabb tagja Pamela Wrinch az Angol Tudományos Társaság legfiatalabb tagja
Pamela Wrinch 11 éves gyermek, az Angol Tudományos Társaság...
Egy volt magyar képviselő, a kit Oroszország kiadott az olaszoknak Egy volt magyar képviselő, a kit Oroszország kiadott az olaszoknak
Egyik olasz ujság jelentése szerint Zanella Rikárdot, a ki...
Lehet-e bomlasztani az Orosz Birodalmat?
Oroszország soknemzetiségű állam. Lakosságának csak felét tették ki...
Pangalosz és barátai Athénben revolverrel belelőttek a tömegbe Pangalosz és barátai Athénben revolverrel belelőttek a tömegbe
Athéni táviratok szerint a vasárnapi választásokat megelőzően...
Az Ernst-múzeum csoportkiállítása Az Ernst-múzeum csoportkiállítása
A kiállítás két részből áll. Az egyik mai magyar művészeket mutat be,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98