Dtum
Login with Facebookk
1929 | Április

Az emberi test, mint elektromos erőforrás a gyógyítás szolgálatában

Az „ionizator” új villamos gyógyító készülék, amely az emberi testben levő só-ionok elektromos energiáit hasznosítja a gyógyulás érdekében. Fejfájásnál az egyik elektróda a homlok és halántékra kerül, míg a másik fémlemezt a csuklóra erősítik.

J. Zacher berlini mérnök olyan villanyozókészüléket talált fel, amely állítólag igen sok betegség különösen ideges természetű bántalmak ellen biztosan használ. Az újfajta villanyozókészüléken az a legérdekesebb, hogy semmiféle külső energiaforrásra, telepekre, vagy áramvezetékre nincs szüksége, hanem a kezelt beteg testében lévő energiák szolgáltatják a gyógyító villamos áramot.

A feltaláló a készülékét ionizátornak nevezte el, mert ha az emberi test két pontján vezetékkel összekötött cink- és rézlemezt helyezünk el, az emberi szervezetben keringő sok milliárd só-ion hatására a két elektróda között áramkeringés indul meg. Ez az elektromos áram természetesen nem túl magas feszültségű, sőt alig érzékelhető, azonban keringése tagadhatatlan, mert precíziós egy milliampére pontossággal működő mérőkészülékekkel ez az áramkeringés kétségtelenül kimutatható.

A feltaláló szerint ez a gyengéd villamos energia enyhén, de biztosan használ különösen fejfájás és egyéb ideges természetű fájdalmak esetében, amikor a drasztikusabban ható erős villamos masszázsok nemhogy enyhülést, de ellenkezőleg fokozódó ideges állapotot idéznek elő.

Az ionizátor előnyös hatásáról egyelőre a feltaláló és néhány lelkes híve nyilatkozik nagy elismeréssel, gyakorlati kipróbálása azonban még folyik és ki kell várni, miképpen vélekedik róla az orvosi fakultás.

Hogy az emberi szervezetben elektromos energiák szunnyadnak és hogy a villamosság gyógyító hatást gyakorol bizonyos esetekben, ez két tagadhatatlan tény, de hogy a német mérnöknek valóban nagyjelentőségű feladatot sikerült-e megoldani, amikor a testben rejlő villamos energiát akarja a testi bántalmak megszüntetésére, gyógyítására felhasználni, arra a közel jövő fog választ adni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ionizátor Elektromos gyógyítás
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98