Dtum
Login with Facebookk
1929 | December

A pesti dunaparti szállodák teli vannak idegen bankok megbizottaival

Valamennyien azt a harminc vagy harmincöt millió dollárt akarják a magyar kormánynak kölcsön adni, amelyet a pénzügyminiszter a svéd gyufakölcsön előreszámitolt részletének kiegészitéseül mezőgazdasági kölcsönök céljaira kiván fölvenni.

Információnk szerint azonban valószinütlen, hogy a kormány ebben az évben a kölcsönszerződést megkötné és pedig nagyon helyesen azért odázza el a tárgyalásokat, mert a nemzetközi pénzpiac letöredező kamattendenciája mellett könnyelmüség volna elvesziteni a hidegvért és nem várni be a pénzpiac kialakulását a jövő év első heteiben.

Kétségtelen ugyanis, hogy egyre szélesebb körben mutatkozik a könnyebbülés és a tőkék felszabadulása. Egyre nagyobb tételekben és egyre csökkenő kamatláb mellett kinálják a vezető pesti bankoknak a rövid lejáratu dollárkölcsönöket és minden jel arra mutat, hogy ezek a ma, ugylátszik, elhelyezhetetlen összegek a jövő év első heteiben lényegesen csökkent kamatláb mellett fognak a piacra kerülni.

Vannak olyan hangok, amelyek már merész és bátor jóslásokba bocsátkoznak és azt hirdetik, hogy január-februárban olyan alacsony kamattételeket fogunk látni, mint még soha a háboru után. A mai helyzet mellett a pénzügyminiszter által tervezett kölcsön átlagos kamatozása 7-7 1/2 % körül mozogna. Ha négyheti várakozással ezt a kamatterhet be tudjuk szoritani háromnegyed vagy egy egész százalékkal, ugy mindenképpen jó üzletet csinálnánk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98