Dtum
Login with Facebookk
1929 | Január

A félhosszu haj legyőzte a bubifrizurát

A félhosszu haj legyőzte a bubifrizurát a vasárnapi hölgyfodrász-versenyen, amelyen „Nobile léghajójától” a „négy évszakig” a legfantasztikusabb kreációk versenyeztek

 

Szegény bubi, baby, eton: a budapesti női fodrászok esküdtszéke vasárnap este kimondta rájuk a halálos ítéletet. A főtárgyalásra – a Gellért-szállóban tartott hölgyfodrászversenyre – fölvonult az egész budapesti hölgyfodrász világ: a hallgatóság soraiban különösen sok hölgy izgul, részben bubi-, részben baby-frizurában, nem is mernek arra gondolni, hogy a verdikt marasztaló is lehet. Az esküdtek emelvényén az osztrák, cseh, román és szerb hölgyfodrászok hivatalos küldöttei, élükön Sztankovszky urral, a bécsi fodrászakadémia elnökével.

 

Először a farsangi frizurák kerülnek sorra. A technika százada a hölgyfodrászok fantáziáját sem hagyta érintetlenül: mindjárt az első modellek közt három röpülőgép-frizura is akad. Az egyik frizura, amelyet egy ambiciózus hajművész percek alatt készít el a bizottság szemeláttára, Nobile léghajóját ábrázolja, amelyből apró alakok kandikálnak kifelé és amikor a frizura elkészült, hátsó csucsán egyszerre elkezd berregni a motor.

 

Egy másik frizura az Északi Sarkot ábrázolja; a fej két oldalán égszínkék haj a tenger, a jobbfül fölött fehér hajcsomók a havasok. A bizottság Stingel Pál fodrászmestert jelenti ki győztesnek. A diadalmas fruzura, amelyet egy karcsu, barna próbakisasszony visel, a „négy évszak” cimet kapta és a tavaszt színes virágos csep, a nyarat pedig dus fürtökben leomló gyümölcsök jelképezik rajta. Hátul apró kavicsokat tüzdeltek a frizurába: ezek a kopár téli táj szikláit jelentik.


A „fantáziafrizurák” után az est eseménye következik, a mesterek legujabb modelljeikkel bemutatják a szezon készülő divatját. Bubifrizurával egyetlen versenyző sem lép a zsüri elé és husszu haj is alig egy-kettő akad.


Az induló szezon divatja: félhosszu haj, oldalt erősen onolálva, hátul loknikkal.


A győztes itt egy fiatal ember lett: Szemle Endre segéd, aki oldalt is csengőalaku loknikba szedte modellje haját. A rossz nyelvek azt mondják, hogy az esküdteket érzelmi okok befolyásolták és a győzelemben a szép szőke modellnek volt a legnagyobb része. Sajnos, az uj divatnak van egy kis ideiglenes szépséghibája. A félhosszu hajat csak műloknikból lehetett a fejre varázsolni. A hölgyfodrászmodellek ugyanis még valamennyien bubifrizurát viselnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98