Dtum
Login with Facebookk
1928 | November

Hungária – Somogy 9:2 (5:1)

A fénykorára emlékeztető Hungária-csatársor Kalmár nélkül is 9:2-re gázolta le a Somogyot.

Hungária-út. – 3500 néző. – Bíró: Bartos József.
Az első ligában meglepő szépen szereplő Somogy lendületét megtörte a nagyszerű formában levő Hungária. A szimpatikus kaposvári proficsapat vereségének súlyosságát misem bizonyítja jobban, mint az a körülmény, hogy a Somogy két bajnoki mérkőzésen összesen hat gólt kapott, most pedig egyszerre – kilencet.

Somogy kezdi a játékot, de csakhamar a széltől támogatott Hungária veszi át a vezetést és Barátkynak futás közben, mintegy húsz méterről leadott ugráló lövése már az első percben a Somogy kapujába talál. A 3. percben Haar erős lesállásból startol, befelé kanyarodik, lövése emberről kipattan, de Barátky ott terem, beteszi a lábát és már két góllal vezet a Hungária!

Erre föleszmél a Somogy, támad, de Schmidt kapu fölé fejelt labdájánál nem ér el egyebet. A Hungária eredményesebb. A 10. percben Kocsis hatalmas fölszabadító rúgását Hirzer kapásból Skvareknek továbbítja, aki – bár erősen nyomják – biztosan sarokba helyezi a labdát (3:0).

Skvarek következő gólhelyzetét Kubala bátor belevetéssel tisztázza, majd Ujvári véd kétszer. Alig negyedórás szünet után, a 22. percben nyomban megszületik az újabb Hungária-gól: Barátky lövését Kubala Haar elé üti, akinek lövése a felső kapufáról a hálóba pattan (4:4).

Hat perccel később Molnár remek csellel átmegy a Somogy védelmén, beadását Szattyin röviden védi, a labda Schneiderhez kerül, aki a tizenhatosról ritkán látott szép lövéssel megszerzi az ötödik gólt (5:0).

Hirzer és Skvarck kapufa lövése után a Hungária váratlanul „tüzet szüntet”, a Somogy mind többször jön föl a Hungária kapuja elé és a 40. percben megszületik az első Somogy-gól: a Kocsis-Mandl-Ujvári trió hibájából Schmidt révén, aki a jobbösszekötő helyéről szép, de védhető gólt rúg. (5:1).

A második félidő azonos körülmények között kezdődik, mint az első: góllal! kezdés után Hirzer lefut, beadását Kubala kezei között, feje fölött gyámoltalanul a hálóba ejti (6:1). Nyomban utána Skvarek kitörése kecsegtet góllal, de Kubalába lövi a labdát. A 10. percben szép kombináció után Molnár is belövi a maga gólját. (7:1).

Most Somogy-gól következik: az erőre kapó piros-fekete halfsor támogatásával egyre többet támad a kaposvári csatársor. A 20. percben Weiss II. remek szöktetése után Steiner lefut a húszméteres, könnyen védhető lövését a rosszul vetődő Ujvári beereszti (7:2).

Két perc múlva Haar lefut, beadására Kubala és Barátky egyszerre ugrik, a megzavart kapus nem tudja elfogni a labdát, amelyet Skvarek a hálóba kotor (8:2) Ezután határozott Somogy-fölény alakul ki. A 34. percben megint Haar vezet támadást, a labda visszakerül hozzá s menthetetlenül befejeli (9:2).

– No, a tizediket! – hangzik a tribün biztatása. Skvarek meg is fogadja a tanácsot, a Kubaláról visszapattanó labdát belövi, de a bíró offszájd miatt nem adja meg, pedig ellenfél érintette utoljára…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az egri földrengés  tektonikai rengés Az egri földrengés tektonikai rengés
Az egri földrengés a tektonikai rengések közé tartozik. A Bükkhegység...
Apróságok Apróságok
Addig panaszkodtunk a szeszélyes időjárásra, annyit emlegettük a...
Kik azok a tótok? Kik azok a tótok?
Az országgyűlésen bevégezték a közoktatási költségvetés feletti...
Elfogták a pesti alvilág bandafőnökét
Mint a Kis Ujság elsőnek jelentette, a karácsonyi ünnepek alatt...
Rembrandt Születésének háromszázadik évfordulóján. Rembrandt Születésének háromszázadik évfordulóján.
Julius 15-ikénünnepli Leyden város, s vele együtt az egész világ...
Szeged polgármestere nyilatkozik az alföldi metropolis gazdasági újjáépítéséről Szeged polgármestere nyilatkozik az alföldi metropolis gazdasági...
Erőteljes ütemben indult meg Szeged gazdasági fejlődése. Az...
Belpolitikai helyzetkép Belpolitikai helyzetkép
Ez a hét, melyen a kereszténység a feltámadás ünnepének megüléséhez...
Török Gyula -  Ferenczy Károly Török Gyula - Ferenczy Károly
Tizenkét éves voltam, mikor először hallottam Ferenczy Károly nevét....
Véres jéghoki mérkőzés a Városligetben Véres jéghoki mérkőzés a Városligetben
A városligeti Műjégpálya mozgalmas vasárnapjának előjátéka már...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98