Dtum
Login with Facebookk
1931 | Április

Kehrling szép küzdelem után kapott ki a világbajnok Cochettól

Takács fölényesen győzött Merlin ellen. – CIF-MAC 3:2.

Vasárnap délután gyönyörű napsütéses időben az autók százai lepték el a margitszigeti díszpálya környékét. „Roskadásig” megteltek a tribünök a Cochet-Kehrling - mérkőzés szenzációira éhes előkelő sportközönséggel, amely Horthy kormányzóval az élén mindvégig feszült érdeklődéssel figyelte a valóban szép és nívós sportot nyújtó mérkőzés minden egyes mozzanatát.

Elsőnek Takács Imre áll ki a fiatal francia tehetség, Merlin ellen és már első ütései elárulják, hogy a kitűnő magyar játékos formája tetőpontján van. Csakhamar magához ragadja a vezetést, mindkét oldali alapütésének szokatlan ereje és biztonsága zavarba ejti Merlint és rövid 35 perc alatt 6:3, 6:0-ra vezet Takács.

A harmadik szettben a játék hullámzóbb képest ölt, Merlin 2:6 arányban nyer, de szünet után Takács a közönség óriási tapsvihara közben 6:4-re nyeri a döntő szettet és ezzel a mérkőzést.

Mindenünnen biztató hangok hallatszanak, a laikusok remélik, hogy ami sikerült Takácsnak, azt talán Kehrling is eléri Cochet ellen. A magyar bajnok kezdi az adogatást, amelyet meg is nyer. Az első esetben 5:4-ig állandóan vezet, gyönyörű, hosszú keresztütéseivel sakkban tartja a pályán szinte röpülő ellenfelét, aki azonban a döntő gémekben magához ragadja a vezetést és 7:5 arányban nyeri az első szettet.

Kehrling a második szettben erősít, megnyeri a francia adogatását, néha-néha befut a hálóhoz is és ugyancsak megfuttatja Cochet-t, akitől 3:6 arányban el is hódítja a játszmát. Reménykedő mosoly ül az arcokra.

A harmadik szettben Cochet kezd, 3:3-ig fej fej mellett haladnak, 4:3-nál Kehrling 40:15 állás mellett egyenlíthetne, de rossz szériája van és Cochet 6:3-ra nyeri a harmadik szettet. A negyedik szettben Kehrlinget idegesítik a labdaszedők, az ide-oda mászkáló pincérek, kedvetlenül játszik, noha briliáns akciói éppen itt nyerik el ismételten a közönség tetszését.

Végeredményben Cochet könnyen 6:1 arányban nyeri a mérkőzés utolsó szettjét. Így a CIF-MAC klubközi mérkőzés 3:2 arányú francia győzelmet hozott. A magyar játékosok vasárnap mutatott formájuk alapján győzelmi reménnyel indulnak az olaszok elleni Davis Cup-mérkőzésbe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98